Antti Karttunen Etyjin Uzbekistanin-kenttäoperaation johtoon

Antti Karttunen on nimitetty Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin Uzbekistanin-kenttäoperaation päälliköksi 23. tammikuuta 2024 lähtien. Karttusen nimitti tehtävään Malta, joka toimii Etyjin puheenjohtajamaana tänä vuonna.

Etyjin Uzbekistanin-kenttäoperaatio (OSCE Project Co-ordinator in Uzbekistan) tukee isäntävaltiota toimeenpanemaan Etyjin sitoumuksia järjestön jokaisella ulottuvuudella, joita ovat poliittis-sotilaallinen, talous- ja ympäristö- sekä inhimillinen ulottuvuus. Kenttäoperaatio toimii läheisessä yhteistyössä isäntämaan hallituksen ja kansalaisyhteiskunnan kanssa. Kenttäoperaatio toimii Uzbekistanin pääkaupungissa Tashkentissa ja sen palveluksessa on 40 kansainvälistä ja paikallista työntekijää. 

Antti Karttusella on yli 15 vuoden kokemus vaativista kansainvälisistä tehtävistä. Hän on toiminut esimies- ja projektinhallintatehtävissä yli kymmenessä maassa. Kesäkuusta 2019 kesäkuuhun 2023 saakka hän toimi Etyjin Moldovan-kenttäoperaation varapäällikkönä. Aikaisemmin Karttunen on työskennellyt muun muassa EU-rahoitteisessa kehittämishankkeessa Georgian valtiovarainministeriössä ja EU:n tarkkailuoperaatiossa Georgiassa. Lisäksi hänellä on kahden vuoden kokemus sotilaallisesta kriisinhallinnasta Kosovossa.

Suomi tukee vahvasti Etyjin kenttäoperaatioita, jotka tekevät merkityksellistä työtä vieden Etyjin periaatteita ja sitoumuksia paikallistasolla eteenpäin. Suomi on tukenut Etyjin työtä Keski-Aasiassa pitkään sekä rahoittamalla hankkeita, että lähettämällä kenttäoperaatioiden tehtäviin suomalaisia asiantuntijoita.

Lisätietoja

  • Vastuuvirkamies Leena Saarikoski, puh. 0295 350 459, leena.saarikoski@gov.fi
  • Haastattelupyynnöt: Antti Karttunen, puh. 045 624 6788