Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot

Rahansiirrot ulkomaille

Sinun on ensisijaisesti pyydettävä itse talletusta omalle pankkitilillesi tai rahalähetystä ulkomaille ystäviltäsi tai sukulaisiltasi. Varoja voidaan myös siirtää omalta tililtäsi ulkoministeriön tilille. Edustusto voi harkita takaisinmaksusitoumuksen tekemistä kotimatkaa varten vain poikkeustapauksessa. 

Pankki- tai luottokortilla voi olla mahdollista nostaa ulkomailla valuuttaa, jos joku siirtää Suomessa olevalle tilillesi rahaa.

Jos mukanasi on verkkopankkitunnuksesi, pystyt itse asioimaan suoraan pankkisi kanssa ja voit esimerkiksi hakea korotusta luottokorttisi luottorajaan.

Voit pyytää Suomessa olevaa omaistasi tai tuttavaasi siirtämään varoja ulkomaille esimerkiksi seuraavien yritysten kautta

Rahalähetyksen vastaanottajan on pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä jollakin virallisella henkilöllisyystodistuksella (esimerkiksi passilla) rahoja noudettaessa. Rahalähetyksen koodi tai tapahtumanumero on hyvä ilmoittaa vastaanottajalle.

Ilmaista konsulinkyytiä kotiin ei ole

Jos olet  hädässä ja tarvitset varoja kotimatkaa varten Suomeen etkä onnistu saamaan niitä yllämainituilla keinoilla, voi edustusto pyytää ministeriön välityksellä avustussumman (+ toimitusmaksu 40 euroa) siirrettäväksi tilitäsi ministeriön tilille. Tallettajana voi olla myös joku muu nimeämäsi henkilö. Vasta rahansiirron tapahduttua avustussumma voidaan maksaa edustuston kassasta.

Poikkeuksellisissa tapauksissa, eli jos tilapäisesti ulkomailla oleskelevan hädänalaisen tila on aiheutunut rikoksesta, vakavasta sairaudesta tai muusta näihin rinnastettavasta syystä eikä talletuksen saaminen ole mahdollista, voi edustusto harkita avustuksen myöntämistä takaisinmaksusitoumusta vastaan kotimatkaa varten, edullisimman matkustustavan mukaisesti.

Takaisinmaksusitoumusta vastaan annettu avustus on ulosottokelpoinen ilman erillistä päätöstä.

Takaisin ylös