Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot

Ryöstön tai väkivallan uhriksi joutuminen

Pidä mukanasi vain tarpeelliset tavarat. Huolehdi passistasi sekä arvotavaroistasi. Ilmoita ryöstöstä tai väkivallasta mahdollisimman nopeasti lähimmälle poliisilaitokselle. Apua saat matkanjärjestäjältäsi tai lähimmästä Suomen edustustosta.

Huolehdi arvotavaroistasi

Ryöstöjä ja taskuvarkauksia tapahtuu ulkomailla monissa turistikohteissa. Takataskussa oleva lompakko tai tuolin laidalla roikkuva käsilaukku on helppo viedä. Pidä mukanasi vain tarpeelliset tavarat. Jätä arvotavarat hotellin säilytyslokeroon. Älä jätä rahaa tai passia autoon. Säilytä vähintään yksi maksuväline erillään muista. Varo liikkumista yksin pimeillä kujilla. Vältä mielenosoituksia.

Ilmoita ryöstöstä tai väkivallasta poliisille

Jos joudut ryöstön tai väkivallan uhriksi ulkomailla, tee siitä mahdollisimman nopeasti ilmoitus lähimmälle poliisilaitokselle. Poliisiraportti tarvitaan esimerkiksi uuden passin hankkimista ja vakuutusyhtiötä varten.

Ilmoita pankki- ja luottokorttien sekä matkapuhelimien katoamisesta

Jos pankki- tai luottokorttisi katoaa, varastetaan tai se jää ulkomailla automaattiin, ilmoita siitä välittömästi pankkisi sulkupalveluun.

Jos matkapuhelin tai puhelimen SIM-kortti katoaa, ole välittömästi yhteydessä omaan matkapuhelinoperaattoriisi.

Apua matkanjärjestältä tai edustustosta

Jos tarvitset apua, ota yhteyttä matkanjärjestäjääsi tai  lähimpään Suomen edustustoon tai kunniakonsulaattiin. Jos maassa ei ole Suomen edustustoa, voit kääntyä toisen EU-maan edustuston puoleen.

Äkillisissä, traumaattisissa kriisitilanteissa (esimerkiksi onnettomuus, läheisen kuolema, ryöstön tai väkivallan uhriksi joutuminen) voit olla yhteydessä valtakunnalliseen Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystykseen 24/7  puh. +358 9 839 24 005 tai rikosuhripäivystykseen.

Tämä dokumentti

Tämän sivun sisällöstä vastaa Konsuliasioiden yksikkö

Päivitetty 22.4.2016

Takaisin ylös