Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot

Vienninedistämismatkat

Ulkomaille suuntautuvat, viennin ja kansainvälistymisen edistämiseen tähtäävät matkat ovat keskeinen osa Team Finland -verkoston yrityksille tarjoamia palveluja.

Suurin osa korkean tason vienninedistämismatkoista toteutetaan ministerivetoisesti, osa myös tasavallan presidentin johdolla. Yritysdelegaatioiden johdossa voi vierailun teemasta riippuen olla eri ministereitä.

Matkojen pääosassa ovat yritykset ja niiden liiketoimintamahdollisuuksien edistäminen. Ministerit toimivat puhemiehinä ja ovien avaajina.

Ministerien arvovallalla on monissa maissa merkitystä uusia liikekumppanuuksia luotaessa ja markkinoillepääsyä edistettäessä.

Yritysvaltuuskuntien kokoamisesta ja ohjelman toteuttamisesta vastaa pääsääntöisesti Finpro, Venäjälle suuntautuvien matkojen osalta Suomalais-venäläinen kauppakamari, tiiviissä yhteistyössä kohdemaan paikallisen Team Finland -tiimin kanssa.

Team Finland -verkosto järjestää viennin ja kansainvälistymisen edistämiseen tähtääviä tapahtumia myös Suomessa. Näitä toteutetaan muun muassa Suomeen suuntautuvien ulkomaisten yritysdelegaatiovierailujen yhteydessä.

Tämä dokumentti

Tämän sivun sisällöstä vastaa Taloudellisten ulkosuhteiden osasto

Päivitetty 22.6.2017

Takaisin ylös