Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Maatiedosto Libya

Hyvä tietää

Asemapaikan sijainti

Libya sijaitsee Pohjois-Afrikassa. Sen naapurimaita ovat lännessä Algeria ja Tunisia, idässä Egypti, kaakossa Sudan sekä etelässä Tšad ja Niger. Pohjoisessa Libya rajoittuu Välimereen eteläisten osien ollessa Saharan autiomaan peittämät. Maa on pinta-alaltaan yli viisi kertaa Suomea suurempi  ja maailman 16. suurin valtio. Yli 90 prosenttia maan pinta-alasta on aavikkoa tai puoliaavikkoa; Libyan Sahara on eräs maailman kuivimmista alueista.

Ilmasto

Libyan ilmasto on aavikosta johtuen pääosin kuuma ja kuiva pohjoisimpien alueiden kuitenkin nauttiessa leudommasta välimerellisestä ilmastosta. Keväisin ja syksyisin muutaman päivän ajan maan yli pyyhkäisee aavikolta saapuva kuuma, kuiva ja tomuinen sirokko-tuuli (ghibli). Hiekkamyrskyt kuuluvat Libyassa yleisiin luonnonilmiöihin.

 

Kuumin kuukausi on elokuu, jolloin lämpötila pääkaupunkiseudulla voi nousta huomattavasti yli 40°C. Kylmin kuukausi on tammikuu, jolloin lämpötila pysyttelee 15°C tietämissä. Heinäkuu on kuukausista kuivin, vain 1 mm:n sademäärällä. Sateisimpana kuukautena, joulukuussa, sadetta saadaan keskimäärin 94 mm.

Tämän sivun sisällöstä vastaa Suomen suurlähetystö Tunis

Päivitetty 19.3.2018

Takaisin ylös