Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Maatiedosto Singapore

Hyvä tietää

Asemapaikan sijainti

Singapore sijaitsee Kaakkois-Aasiassa, Malaijin niemimaan kärjessä, noin 137 kilometriä päiväntasaajalta pohjoiseen. Sen erottaa pohjoisessa Malaijin niemimaasta Johorin salmi ja lännessä Indonesian saarista Singaporen salmi. Malesiaan on tieyhteys, muihin lähialueen maihin kattavat lentoyhteydet. Maan pinta-ala on 647,5 km². Pääsaaren ohella Singaporeen kuuluu 58 muuta saarta. Maan korkein kohta on 162 metriä korkea Bukit Timah -kukkula.

 

Singapore oli aikoinaan tiikereiden ja muiden eläinten asuttamaa trooppista viidakkoa. Maa on nykyään yksi maailman tiheimmin asutuista kaupungeista, ja vaikka varsinaista maaseutua ei löydy, on tilaa silti jätetty puistoille ja virkistysalueille. Singaporea ei turhaan kutsuta puutarhakaupungiksi. Noin 29 prosenttia Singaporen maa-alueesta on viheraluetta.

Asuminen, asunnot

Asuntojen tarjonta ja vuokrataso riippuvat kulloisestakin taloudellisesta tilanteesta sekä asuinalueesta. Vuokra-asuntoja tarjotaan kolmella eri tavalla varustettuna: täysin kalustamattomana, osittain kalustettuna, jolloin siellä on tärkeimmät kodinkoneet, kattovalaisimet, verhot, kiintokaapit ja ilmastointilaitteet sekä täysin kalustettuna, jolloin asunnossa on lisäksi huonekalut, mahdollisesti myös TV ja radio. Vuokrasta ja varustuksesta voi yrittää neuvotella vuokranantajan kanssa. Asuntoa vuokrattaessa kannattaa olla tarkkana, koska vuokrasopimus on yleensä solmittava kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Parkkipaikkojen saatavuus, lemmikkien salliminen ja muut yksityiskohdat kannattaa tarkistaa.

 

Etenkin lyhytaikaisempiin vuokrauksiin joutuu usein hyödyntämään paikallisen agentin apua, joka ottaa työstään välityspalkkion (usein puolet yhden kuukauden vuokrasta). Asunnot ovat pääsääntöisesti korkeita kerrostaloja.

 

Vuokrataso on suomalaisittain korkea. Vaatimattomammista HDB-asunnoista huoneen voi saada vuokrattua 600 Singaporen dollarilla (noin 300 euroa), mutta paremmin varustelluissa condoissa (taloissa usein esimerkiksi uima-allas, kuntosali ja tenniskenttä) yhden huoneen hinta ylittää helposti 1000 dollaria kuussa, päälle tulevat vielä esimerkiksi vesi- ja sähkölaskut.

Autot

Auton hankinta Singaporessa on melko kallista ja asiaa kannattaa harkita tarkoin, etenkin jos aikoo oleskella maassa vain lyhyen aikaa. Singaporessa myytävät autot on varustettu oikeanpuoleisella ohjauksella. Myytävänä on pääasiassa aasialaisia ja eurooppalaisia autoja.

 

Polttoaine ei ole halpaa ja tienkäyttömaksuja peritään siirryttäessä liikekeskustan ulosmeno- ja sisäänajoteille. Auton hankkimiseen tarvitaan lupa (COE=certificate of entitlement). Lupamenettelyn tarkoituksena on rajoittaa maan autokantaa. Autojen korjauspalveluita on saatavissa. Jokaista autoa varten on otettava pakollinen liikennevakuutus.

Edustustot

Suomen suurlähetystö sijaitsee United Squarella, Novenan metroaseman välittömässä läheisyydessä.

 

 

Singaporessa on noin sadan maan edustustot, joista 63:lla on asemapaikka Singaporessa. Lisäksi Singaporessa toimii 43 konsulaattia ja kunniakonsulaattia sekä 11 kansainvälistä järjestöä, muun muassa APECin ja ASEFin sihteeristöt.

Hankinnat

Singaporesta voi ostaa miltei mitä tahansa, nykyään jopa ruisleipää. Ruokatavaroita tuodaan maahan ympäri maailmaa. Elektroniikkaa on myynnissä paljon ja se on suhteellisen edullista.

 

Maailmankuulua purukumin maahantuontikieltoa on muutettu. Terveysvaikutteista (ksylitoli) saa tuoda mukana omaan käyttöön ja jostain apteekeista sitä voi myös ostaa.

 

Kaupat ovat avoinna joka päivä, esimerkiksi ruokakaupat useimmiten iltakymmeneen. Muiden kauppojen aukioloajat vaihtelevat. Suljettuina kaupat ovat lähinnä kiinalaisena uutena vuonna ja jouluna.

Ilmasto

Singaporen ilmasto on trooppinen. Lämpötila on ympäri vuoden 24-32ºc eikä laske öisinkään alle 24 asteen. Ilmankosteus ylittää usein 90 prosenttia. Koillismonsuuni puhaltaa joulu-maaliskuussa, jolloin on yleensä kosteampaa ja lounaismonsuuni kesä-syyskuussa. Sateita ja ukkosia esiintyy läpi vuoden. Vuotuinen sademäärä on noin 2300 milliä. Kaupungin viemäriverkosto on suunniteltu hyvin eikä tulvia juurikaan esiinny. 

 

Taifuunit eivät myöskään ulotu yleensä Singaporeen asti eikä maa sijaitse varsinaisesti maanjäristysvyöhykkeellä. Singaporessa seurataan kuitenkin tarkoin lähialueiden runsaita maanjäristyksiä ja tutkitaan mahdollista tarvetta muuttaa rakennusstandardeja.

Joukkoliikenne

Singaporen julkinen liikenne on hyvin järjestetty, kattava ja sen käyttö on edullista. Metro (MRT=Mass Rapid Transit) useine linjoineen on nopein tapa liikkua. Bussiliikennettä harjoittaa kaksi yhtiötä: Singapore Bus Services SBS ja SMRT Buses. Metron ja bussien reitit ja aikataulut löytyvät mm. Transit Link Guidesta, jota on myytävänä kirjakaupoissa. Helpoin ja halvin tapa maksaa metrossa ja busseissa on käyttää ladattavaa EZ-link cardia, jonka voi ostaa metroasemalta. Busseissa voi maksaa myös kolikoilla (vain tasaraha) ja metrossa ostaa lipun yhtä matkaa varten. 

 

Taksin käyttäminen on tavallista ja suhteellisen edullista. Kaikissa takseissa on toimivat mittarit. Luottokortilla maksaminen on useimmiten mahdollista, joskin kortilla maksamisesta veloitetaan pieni maksu.

 

Taksin saa joko kadulta, asemalta tai soittamalla. Tilatusta taksista veloitetaan erikseen. Ruuhka-aikoina aamulla ja illalla erityinen ruuhkalisä kasvaa matkan edetessä, jolloin hintaan lisätään myös tietullit. Öisin taksoihin lisätään 50 prosenttia.

Juomarahat

Juomarahan antamista ei edellytetä, mutta se voi olla tervetullut vastaanottajalle. Moni ravintola lisää laskun loppusummaan automaattisesti kymmenen prosentin palvelumaksun.

Jätehuolto

Kierrätysjärjestelmä kehittyy hitaasti. Kerrostaloissa saattaa olla mahdollisuus toimittaa paperi, lasi ja tölkit erillisiin säiliöihin, muu kotitalousjäte pudotetaan roskakuiluun.

Kansalliset vapaapäivät

Singaporen yleiset juhlapyhät:

 

 • uudenvuodenpäivä
 • kiinalainen uusi vuosi
 • pitkäperjantai
 • vappu (Labour Day)
 • Vesak Day
 • itsenäisyyspäivä
 • Hari Raya Puasa
 • Deepavali
 • Hari Raya Haji
 • joulupäivä

 

 

Singaporen työministeriö (Ministry of Manpower) vahvistaa ja julkaisee yleiset juhlapyhät vuosittain Internet-sivuillaan.

Kirjallisuus

 

Kodinhoitoapu

Kokopäiväisten tai osa-aikaisten kotiapulaisten käyttö on Singaporessa yleistä, etenkin ulkomailta muuttaneiden keskuudessa. Useimmiten apulainen palkataan välitystoimiston kautta. Palvelusta joutuu maksamaan välityspalkkion mutta samalla säästyy työlupa- ja muulta byrokratialta.

 

Palkkataso vaihtelee, mutta yleisimmin kokopäiväisen kotiapulaisen kuukausipalkka on noin 400-700 Singaporen dollaria. Lisäksi tulee hallitukselle suoritettava 265 dollarin vero ulkomaalaisesta kotiapulaisesta, jollaisia kotiapulaiset useimmiten ovat. Työlupaprosessissa apulaisen on osoitettava lukutaitonsa englanninkielisessä testissä.

Koulut ja opiskelu

Singaporessa on useita hyvätasoisia kansainvälisiä kouluja. Muutamissa on myös mahdollista suorittaa kansainvälinen IB-tutkinto (merkitty listaan asteriskilla). Opiskelupaikka on syytä varata heti, kun muutto Singaporeen on valmistunut, sillä suosituimpiin kouluihin on pitkät jonot. Lukuvuosimaksut ovat koulukohtaisia ja verrattain korkeita. Tarkemmat hintatiedot löytyvät koulujen internetsivuilta.

 

Esimerkiksi seuraavissa kouluissa on ulkomaalaisia oppilaita:

 

 • Overseas Family School * (3-vuotiaasta ylöspäin)
 • Dover Court Preparatory School (4–12 -vuotiaat)
 • International School of Singapore * (3-vuotiaasta ylöspäin)
 • Tanglin Trust* (3-18-vuotiaat)
 • Canadian International School * (4-vuotiaasta ylöspäin)
 • Chatsworth International School* (3-vuotiaasta ylöspäin)
 • Singapore American School (5-vuotiaasta ylöspäin)
 • United World College * (4–18 -vuotiaat)
 • German European School Singapore GESS* (6-vuotiaasta ylöspäin)
 • Lycée francais de Singapour (3-vuotiaasta ylöspäin)
 • Montessori School for Children
 • International Community School

 

Overseas Family School, International School of Singapore, Tanglin Trust, Canadian International School sekä United World College ovat olleet suosittuja suomalaisten keskuudessa.

 

Suomi-koulu

 

Singaporessa toimii Suomen opetusministeriön alainen täydentävä Suomi-koulu, joka on Singaporen viranomaisten hyväksymä. Koulussa annetaan opetusta äidinkielessä, historiassa ja maantiedossa. Opetusta on tarjolla 4-vuotiaista yläkouluikään saakka. Koulu toimii Stamford American International Schoolin tiloissa tiistaisin klo 16.30-18.15.

 

Leikkikoulut ja päiväkodit

 

Singaporessa toimivat muun muassa seuraavat leikkikoulut:

 

 • Lycée francais de Singapour
 • Winchester Nursery School
 • BAOS Play School
 • 104 Jervois Road Play School
 • Singapore American School
 • Dover Court Montessori
 • Mount Rosie Nursery School
 • Newton Montessori School
 • sekä lukuisia yksityisiä päiväkoteja

Käymälät

Yleiset käymälät ovat siistejä. Singaporessa on yhä voimassa laki, jonka perusteella voidaan periaatteessa tuomita sakkoihin julkisen vessan vetämättä jättämisestä. Laki säädettiin aikoinaan törkyisten yleisten vessojen siisteystason takia ja aiemmin lain noudattamista todella myös valvottiin. 

Lapset

Lapsille on tarjolla Singaporessa monenlaista ohjelmaa urheilujoukkueista tanssi- ja kulttuurikerhoihin. Lasten leikkipuistoja löytyy, ja esimerkiksi lintupuisto, eläintarha ja Sentosan saari tarjoavat varmasti lapsia miellyttäviä aktiviteetteja.

Lemmikit

Lemmikkieläinten tuomiseen Suomesta Singaporeen kannattaa varata aikaa ja karanteenijärjestelyt tulisi aloittaa hyvissä ajoin. 

 

 • Tarkempia tietoja: https://www.ava.gov.sg/

 

 

Vuokra-asunnoissa lemmikkien pitämistä saatetaan rajoittaa ja hallituksen säädös rajoittaa koirien määrän yhdessä asunnossa kolmeen. Kaikki yli kolmen kuukauden ikäiset koirat tulee rekisteröidä Agri-Food & Veterinary Authorityn avulla ja niillä tulee olla "yhteystiedot" kaulapannassa. Kissoille ei vastaavia virallisia rajoituksia ole.

Liikennekäyttäytyminen

Liikenne on vasemmanpuoleista ja varsin hyvin sujuvaa, joskin kaistanvaihtokulttuuri on huomattavasti suomalaista ajotapaa vapaamuotoisempaa. Liikennemerkit ovat hieman erilaisia. Tiemaksuja sekä parkkihallimaksuja varten autoissa on elektroninen laite, joka "laskuttaa" summan automaattisesti ladattavalta maksukortilta.

 

Bensalitran hinta 95-oktaaniselta on noin 1,35 euroa (kesäkuussa 2016).

 

Jos joutuu liikenneonnettomuuteen, paikalle on soitettava poliisi (puhelinnumero 999), eikä paikalta saa poistua ennen poliisin tuloa. Rattijuoppouteen Singaporessa on nollatoleranssi, ja rangaistukset ovat (tässäkin) rikkomuksessa kovat: sakkojen lisäksi tuomitun auto voidaan esimerkiksi takavarikoida ja ajokortti viedä vähintään vuodeksi. Puhallusratsioita järjestetään silloin tällöin öisin.

Majoitus

Hotelleja ja hostelleja löytyy jokaiseen makuun eri hintaluokista, mutta yleisesti ottaen hinta-laatu-suhde on eurooppalaisia hotelleja parempi. Korkealaatuisia ja sopuhintaisia hotellejakin siis löytyy. Uusia hotelleja rakennetaan jatkuvasti.

 

Suurtapahtumien, kuten Singaporen Formula 1 Grand Prix -kisojen aikoihin hotellimajoitus kannattaa varata ajoissa.

Mitat ja painot

Singaporessa käytetään metrijärjestelmän rinnalla myös brittiläistä yksikköjärjestelmää (mailijärjestelmä).

Pankit

Pankkikonttori- ja automaattiverkosto, joista saa rahaa myös ulkomaisilla korteilla, on kattava. Konttorit ovat virallisesti avoinna 9.30–16.00 (ma–pe) ja 9.30–13 (la), mutta monessa konttorissa aukioloajat ovat pitemmät.

 

Kolme paikallista pääpankkia ovat United Overseas Bank, Development Bank of Singapore ja Overseas Chinese Banking Corporation. Lisäksi tarjolla on kuusi kansainvälistä pankkia sekä pankkeja, jotka keskittyvät lähinnä yritysasiakkaisiin.

 

Pankkitilin avaaminen onnistuu yleensä passin ja työlupapassin avulla. Etenkin pienemmät kaupat eivät useinkaan hyväksy ulkomaisia luottokortteja, vain käteistä ja paikallisten pankkien kortteja.

 

Ostoskeskuksissa sijaitsevissa rekisteröidyissä pikkuputiikeissa voi olla parempi rahanvaihtokurssi kuin hotelleissa tai pankeissa. Kannattaa kuitenkin olla tarkkaavainen koko prosessin ajan ja laskea rahat paikan päällä.

Parturi-kampaamot

Singaporessa on valtava määrä partureita ja kampaamoja. Perushiustenleikkuun voi saada kymmenellä dollarilla (noin kuusi euroa), ja skaalan toisessa päässä ovat julkisuuden henkilöiden luksuskampaajat, jotka voivat laskuttaa 500 dollarista ylöspäin. Keskimäärin miesten hiustenleikkuu, pesu ja päähieronta maksaa 30 dollaria, naisten usein kaksi kertaa enemmän.

Posti

Maan sisällä postitetut kirjeet ovat yleensä perillä parissa päivässä. Muualle maailmaan postitus kestää 7-14 päivää.

 

Puhelimet

Suomalaiset matkapuhelinliittymät toimivat. Paikalliset pääliittymät Singtel, M1 ja Starhub tarjoavat pitempiaikaisten liittymäsopimusten lisäksi prepaid-liittymiä, joiden paikallispuhelut ja maan sisäiset tekstiviestit sekä usein myös viestit ulkomaille ovat edullisia. Matkapuhelinverkko toimii mallikkaasti.

 

Singaporen kansainvälinen suuntanumero on +65.

Pukeutuminen

Trooppisesta ilmastosta johtuen vaatetuksen tulisi olla kevyttä ja materiaalien hengittäviä. Toisaalta on huomattava, että sisätilat saattavat olla erittäin kylmiä ilmastoinnin vuoksi.

 

Etiketti

 

Aasialaiset ovat tunnetusti tarkkoja pukeutumisen suhteen. Singaporen pukeutumiskulttuuria pidetään rennompana kuin muiden Aasian maiden, mutta myös Singaporessa arvostetaan asiallista pukeutumista.

 

Miehet voivat olla päiväsaikaan toimistossa ilman takkia ja solmiota (Yleinen yhdistelmä on kauluspaita ja suorat housut). Asu on myös hyväksytty iltamenoihin, ellei kutsukortissa ole mainittu pukua tai smokkia.

 

Naisten businesspukeutuminen on vakiintunut myös Singaporessa - ilmastosta huolimatta - jakkupuvuksi. Sisätilat ovatkin usein niin kylmiä, että jakku on tarpeellinen. Vaikka pitkiä housuja käytetään yleisesti, tärkeämpiin tapaamisiin pitäisi pukeutua hameeseen. Virallisissa tilaisuuksissa suositaan mustaa tai tummia värejä.

 

Smokkia ja pitkää pukua saatetaan myös tarvita. Vaikka kutsukortissa mainitaan smokki, kaikki naiset eivät välttämättä aina pukeudu täyspitkään iltapukuun. Paikalliset naiset taas pukeutuvat usein kansallispukuihinsa, jotka ovat täyspitkiä.

 

Singaporelaiset seurravat pukeutumiskoodia, jossa käytetään muun muassa seuraavia termejä:

 

Casual: sandaalit, shortsit ja T-paita hyväksytään. Ravintoloissa ja vieraisilla on housujen kuitenkin oltava pitkät. Jos singaporelainen liiketuttava kutsuu puutarha- tai grillijuhliin ja asuksi on määritelty casual, shortseihin pukeutumista kannattaa välttää.

 

Smart Casual: pitkät housut, kauluspaita ja asuun sopivat kengät.

 

Smart: pitkät housut, kauluspaita, asuun sopivat kengät sekä kravatti.

 

Black tie / Lounge suit: kansainvälisen käytännön mukaan.

 

Naisille jää enemmän luovaa vapautta pukeutumisen suhteen, joskin vaatimukset  aasialaiseen tapaan ovat myös korkeammat. Miehen pukeutumista voi käyttää suuntaviivana.

Puoliso

Singaporesta voi hakea töitä joko vastaamalla suoraan työpaikkailmoituksiin, lähettämällä työnantajille hakemuksia, etsimällä web-sivustojen tai käyttämällä rekrytointiyrityksiä. Työnvälitystoimistoja Singaporessa ei ole.

 

Työntekijältä vaaditaan työlupa ja se on sidoksissa työnantajaan. Jos työpaikkaa vaihdetaan, pitää anoa uusi työlupa. Hakemuksia työlupiin löytyy Ministry of Manpowerin sivustoilta, josta löytyy myös lisätietoja.

 

 

Hyväntekeväisyystyötä voi tehdä pelkällä oleskeluluvalla, mutta vain sellaisissa tapauksissa, jos työnantaja on ei-kaupallinen yritys. Koska hyväntekeväisyystyö käsitellään tapauskohtaisesti, kannattaa asia selvittää suoraan Ministry of Manpowerista.

Pysäköinti

Parkkipaikkojen löytäminen saattaa olla vaikeaa. Muutamia isompia pysäköintialueita on olemassa. Saatavilla on myös etukäteen maksettavia pysäköintilipukkeita, joiden käyttö on suositeltavaa, sillä pysäköimisestä ilman lupaa sakotetaan helposti. Ostoskeskuksissa on yleensä maksullinen pysäköinti.

Ravinto

Singapore on Kaakkois-Aasian kulinaristien pääkaupunki, ja syömistä kutsutaankin shoppailun ohella Singaporen toiseksi kansallisharrastukseksi. 

 

Sadat Hawker Centerit ja Food Courtit ovat edullisia paikkoja ruokailla ja niitä löytyy eri puolilla kaupunkia. Niissä ruoka valmistetaan ja myydään pienistä kojuista. Valikoimat ovat runsaat, sillä saman katon alta löytyvät Aasian tärkeimpien keittiöiden edustajat. Syöminen on hyvin vapaamuotoista. Yhden ruoan voi hakea yhdestä kojusta ja toisen toisesta.

 

Alkoholiton juomavalikoima on laaja ja eksoottisia vaihtoehtoja on paljon. Alkoholijuomista vain olutta on saatavilla useimmista juomakojuista. Mukaan kannattaa ottaa omat lautasliinat, sillä niitä ei näissä paikoissa ole. Vanhin Hawker Center on ydinkeskustassa sijaitseva Lau Pa Sat. Se on rakennettu vuonna 1894 ja sitä koristavat alkuperäiset viktoriaaniset valurautarakennelmat. Paikka on myös paikallisten suosima.

 

Viranomaiset valvovat pientenkin ravintoloiden hygieniatasoa ja tarkastuksia tehdään säännöllisesti.

Ravintoloiden kirjo on huima

Singaporen etninen kirjo on laaja, samoin ravintoloiden tarjonta. Singaporen ruokakulttuurissa on vaikutteita tärkeimmistä aasialaiskeittiöistä, muun muassa kiinalaisesta, indonesialaisesta, thaimaalaisesta, intialaisesta ja japanilaisesta. Myös länsimaalaista ruokaa on saatavilla.

 

Kiinalainen ruoka jakautuu useaan keittiöön, jotka edustavat Manner-Kiinan eri alueita. Tunnetuimmat kiinalaiset keittiötyypit ovat kantonilainen, hainanilainen, hunanilainen ja sichuanilainen. Kiinalaista ruokaa saa hawkers-keskuksista, ostoskeskuksista sekä lukuisista kiinalaisista ravintoloista.

 

Intialainen ruoka on hyvin edustettuna Singaporessa sen pysyvän intialaisväestön ansiosta. Useimmat ravintolat tarjoavat tulista eteläintialaista ruokaa, mutta erityisen herkullista pohjoisen tandoriruokaa sekä intialaista muslimiruokaa on myös saatavilla. Paras paikka intialaisen ruoan maistelemiseen on Little India.

 

Malaijilainen ruoka edustaa Singaporen alkuperäisintä keittiötä. Malaijiruoka on maukasta ja tutustumisen arvoista. Indonesialainen ruoka on puolestaan vaihtelevaa ja jakautuu alueellisiin variaatioihin, kuten jaavalainen, sumatralainen jne. Malaiji- ja indonesialaista ruokaa on tarjolla kaikissa hawkers-keskuksissa sekä luonnollisesti eri ravintoloissa.

 

Edellä mainittujen lisäksi kaupungista saa sekä japanilaista että länsimaalaista ruokaa kaikissa variaatioissaan. Supermarketit ovat erittäin hyvin varustettuja ja kaikkia länsimaalaisia ruokatarvikkeita on saatavilla.

 

Alkoholia myydään useimmissa supermarketeissa. Alkoholivero on Singaporessa korkea, joten hinnat ovat hieman kalliimpia kuin Suomessa. Parhaimmissa supermarketeissa on kunnioitusta herättävä maailmanlaajuinen viinivalikoima.

Rekisteröity parisuhde

Singapore ei tunnusta rekisteröityä parisuhdetta samaa sukupuolta olevien kesken. Homoseksuaalisuus on Singaporen lainsäädännön mukaan rikos.

Sosiaaliturva

Sairaus- ja tapaturmavakuutus on ulkomaalaisille suositeltava, mutta ei pakollinen. Joskus vakuutus on sisällytetty työsopimukseen.

Suomi-kuva

Singaporelaiset tuntevat Suomen jopa yllättävän hyvin. Formulakuljettajat ja etenkin Englannissa pelaavat jalkapalloilijat tiedetään ja osataan yhdistää Suomeen, samoin monet kulttuurihenkilöt, kuten Singaporessa esiintynyt kapellimestari Esa-Pekka Salonen.

 

Kokonaisuudessaan Suomi-kuva on myönteinen. Suomi mielletään Singaporen kaltaiseksi pieneksi maaksi, joka on vahva teknologiassa ja koulutuksessa. Nokian alkuperämaa tiedetään yleisesti. Lehtiartikkeleissa hehkutetaan tasaisin väliajoin myös Lapin kylmää ja lumista mystiikkaa.

Sähkövirta

Sähkövirta Singaporessa on 220/240 volttia, 50 Hz. Sähkönjakelu toimii luotettavasti, mutta suomalaisiin sähkölaitteisiin vaaditaan samanlainen kolmipäinen adapteri kuin Isossa-Britanniassa. Sellaisen saattaa saada lainaksi hotellista tai sen voi ostaa lähes mistä tahansa liikkeestä.

Terveydenhuolto

Sairaaloiden laatutaso on erinomainen, samoin henkilökunnan koulutuksen taso. Käytettävät laitteet ovat moderneja.

 

Matkavakuutus on syytä olla olemassa, sillä terveydenhoitopalvelut ovat kalliita. Matkustajan oletetaan maksavan hoito- ja muut kulut heti, ja rahat voi myöhemmin periä vakuutusyhtiöltä. Yksityisten ja julkisten sairaaloiden hinnoissa ei juuri ole eroa.

Tuonti- ja vientirajoitukset

Singaporen tuontirajoitukset ovat varsin tiukat ja rangaistukset kovia. Huumeiden maahantuonnista on seurauksena kuolemantuomio.

 

 • Singaporen tulli

Valokuvaaminen

Paikallista elämänmenoa kuvattaessa kannattaa muistaa kohteliaisuus. Kaikki eivät halua tulla kuvatuiksi uskonnollisista tai muista syistä. Paikoissa, joissa kuvaaminen on kielletty, on yleensä siitä kertovat kieltomerkit. Tavallisesti kuvaamista ei sallita esimerkiksi kaupoissa eikä hallituksen rakennusten sisällä.

Valuutta

Yksi Singaporen dollari jakautuu sataan senttiin. Valuuttakurssit löytyvät esimerkiksi Suomen Pankin verkkosivulta.

 

 

Vapaa-aika

Singapore on pieni maa, mutta sillä on monet kasvot, joihin voi tutustua vaikkapa Little Indiassa, Chinatownissa, malaijien asuttamassa Geylangin kaupunginosassa, Arab Streetillä tai pilvenpiirtäjien täyttämällä Central Business District -alueella.

 

Singaporessa on lukuisia mielenkiintoisia temppeleitä, museoita ja teemapuistoja. Kokemisen arvoinen on muun muassa Night Safari, jossa pääsee tutustumaan eläintarhan asukkeihin pimeässä. Singaporen edustan tekosaarella Sentosalla voi nauttia rantaelämästä, baareista ja ravintoloista sekä merimaailmasta ja perhospuistosta. Saarella on avattu myös Universal Studios -teemapuisto ja toinen Singaporen hiljattain rakennetuista kasinoista. Ympäri Singaporea on lukuisia luonnonpuistoja mukaan lukien lintupuisto sekä Science Park.

 

Kaupunkivaltion sadat suuret ostoskeskukset ovat nähtävyys sinänsä. Singaporessa järjestetään ympäri vuoden erilaisia tapahtumia, kuten Singapore Design Festival, Singapore Arts Festival ja Singapore Food Week. Formula 1-yöosakilpailu järjestetään Singaporessa syksyisin.

Tämän sivun sisällöstä vastaa Suomen suurlähetystö Singapore

Päivitetty 6.3.2017

Takaisin ylös