Sjöekipaget, PB 176, 00023 Statsrådet, Finland
tel: +358 295 350 000
Alla kontaktuppgifter | Så hittar du till ministeriet
USA EU TTIP Handshake

Förhandlingarna om ett handelsavtal mellan EU och USA

Förhandlingarna om ett ambitiöst transatlantiskt partnerskap för handel och investeringar inleddes sommaren 2013. Finland fäster särskild uppmärksamhet vid förhandlingsprocessens öppenhet. Läs mera »
CBSS Finnish Presidency 2013-2014

Östersjön – ren, trygg och smart

Finland är ordförande i Östersjöstaternas råd 2013–2014. Temat för Finlands ordförandeskap är "Östersjön – ren, säker och smart". Läs mera »
Kuvarulla_avoimuus

Öppenhet  

Ansvarsfullt utvecklingssamarbete förutsätter att både givarna och mottagarna kommunicerar öppet. Öppenhet minskar risken för att pengarna missbrukas och stärker god förvaltning. Läs mera >>
Innan du reser lönar det sig att läsa resemeddelandet om landet du är på väg till och beställa det till din mobil. Kom också ihåg att göra reseanmälan och ta en heltäckande reseförsäkring.

På väg utomlands?

Innan du reser lönar det sig att läsa resemeddelandet om landet du är på väg till och beställa det till din mobil. Kom också ihåg att göra reseanmälan och ta en heltäckande reseförsäkring. Läs mera »

Foto: Eero Kuosmanen

Utrikesministeriet i Finlandsarenan i Björneborg - tre ministrar, global sommarskola och rappartisten Signmark

Utrikesministeriet deltar på många sätt i Finlandsarenan i Björneborg 16-18 juli. Den 16 juli ordnar ministeriet en aktualitetsdebatt om Finlands nya utrikespolitiska utmaningar där utrikesministeriets alla tre ministrar deltar. Ministeriets globala sommarskola samlar samma dag över hundra ungdomar för att fundera på lösningar på klimatförändringen och internationella konflikter. Rappartisten Signmark inviger bägge tillställningarna.

Lue lisää

Finländarna har behållit en positiv inställning till utvecklingssamarbetet. Av medborgarna anser 82 procent att utvecklingssamarbetet är mycket eller ganska viktigt.”Det är fint att finländarna är medvetna om utvecklingssamarbetets betydelse. Samtidigt måste medborgarnas informationsbehov tillfredsställas: undersökningen visar att det önskas mera information om arbetets resultat och användningen av anslagen”, säger utvecklingsminister Pekka Haavisto. Bild: Hanna Öunap

Utvecklingssamarbetet har fortsatt starkt stöd

Finländarna har behållit en positiv inställning till utvecklingssamarbetet. Av medborgarna anser 82 procent att utvecklingssamarbetet är mycket eller ganska viktigt. ”Det är fint att finländarna är medvetna om utvecklingssamarbetets betydelse. Samtidigt måste medborgarnas informationsbehov tillfredsställas: undersökningen visar att det önskas mera information om arbetets resultat och användningen av anslagen”, säger utvecklingsminister Pekka Haavisto.

Lue lisää

Takaisin ylös