Sjöekipaget, PB 176, 00023 Statsrådet, Finland
tel: +358 295 350 000
Alla kontaktuppgifter | Så hittar du till ministeriet
USA EU TTIP Handshake

Förhandlingarna om ett handelsavtal mellan EU och USA

Förhandlingarna om ett ambitiöst transatlantiskt partnerskap för handel och investeringar inleddes sommaren 2013. Finland fäster särskild uppmärksamhet vid förhandlingsprocessens öppenhet. Läs mera »
CBSS Finnish Presidency 2013-2014

Stabilitet och hållbar utveckling i Barentsregionen

Finlands ordförandeskap i Barents euroarktiska råd 2013-2015: mot en dynamisk, interaktiv och hållbar regional utveckling. Läs mera »
Kuvarulla_avoimuus

Öppenhet  

Ansvarsfullt utvecklingssamarbete förutsätter att både givarna och mottagarna kommunicerar öppet. Öppenhet minskar risken för att pengarna missbrukas och stärker god förvaltning. Läs mera >>
Innan du reser lönar det sig att läsa resemeddelandet om landet du är på väg till och beställa det till din mobil. Kom också ihåg att göra reseanmälan och ta en heltäckande reseförsäkring.

På väg utomlands?

Innan du reser lönar det sig att läsa resemeddelandet om landet du är på väg till och beställa det till din mobil. Kom också ihåg att göra reseanmälan och ta en heltäckande reseförsäkring. Läs mera »

Från vänster till höger: Offerfondens exekutiva direktör Pieter de Baan tillsammans med krafterna bakom föreningen för offerfondens vänner: Satu Suikkari-Kleven från utrikesministeriet, Bettina Sågbom från Yle, Sanna Kaitue från advokatbyrån Sandström och Koulu, Riikka Warras från Yle, minister Elisabeth Rehn, Jan Ollila från advokatbyrån Dittmar och Indrenius, Johan Schmidt från advokatbyrån Peltonen LMR, Unna Lehtipuu från World Vision och Päivi Kaukoranta från utrikesministeriet.

Fond hjälper offer för internationell brottslighet på fötter

Internationella brottsmålsdomstolens offerfond har med sina biståndsprogram redan hjälpt över hundratusen offer för allvarligare internationella brott. Finland har understött offerfondens verksamhet i stor utsträckning och är en av de största bidragsgivarna.

Lue lisää

Ortsbor bygger en enhet för ebolavård nära huvudstaden Freetown i Sierra Leone. Foto: Tom Robinson / DFID

Ebola på väg att rasera lovande utveckling i Västafrika

Ebola kan få långtgående följder för utvecklingen i de länder som drabbats värst av epidemin. I värsta fall kan krisen leda till ett nytt inbördeskrig.

Lue lisää

Takaisin ylös