Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Lehdistötiedotteet, 29.8.2007

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen vienninedistämismatkalle Bulgariaan ja Romaniaan

Tiedote 159/2007
29.8.2007

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen tekee vienninedistämismatkan Bulgariaan ja Romaniaan 3.-5. syyskuuta. Ministerin mukana seuraa yli 20-henkinen yritysvaltuuskunta, johon kuuluu muun muassa paperi-, puolustus-, logistiikka-, tietoliikenne-, metalli-, ympäristö-, rahoitus- sekä energia-alan edustajia. Yritysvaltuuskunnan puheenjohtajana toimii toimitusjohtaja Tuomo Rönkkö Eltel Networks Corporationista.

Vierailun tavoitteena on esitellä Bulgarian ja Romanian viranomaisille ja yrityksille suomalaista osaamista ja saada ajankohtaista tietoa maiden liiketoimintaympäristön kehityksestä. Lisäksi tavoitteena on investointien edistäminen kohdemaihin ja kohdemaista Suomeen. Bulgarian ja Romanian EU-jäsenyys kuluvan vuoden alusta alkaen sekä maiden talouksien viime aikojen suotuisa kehitys pohjustavat uusia kauppa- ja investointimahdollisuuksia.

Bulgariassa ministeri Väyrysen vierailua isännöi talous- ja energiaministeri Petar Dimitrov. Lisäksi ministeri Väyrynen tapaa ulkoministeri Ivailo Kalfinin sekä muita keskeisiä ministereitä. Romaniassa ministeri Väyrynen tapaa muun muassa ulkoministeri Adrian Cioroianun sekä vierailun isäntänä toimivan ministeri Ovidiu Silaghin, jonka vastuualueeseen kuuluvat muun muassa pienet ja keskisuuret yritykset sekä kauppa. Kaupallis-taloudellisten yhteistyömahdollisuuksien kartoittamisen lisäksi ministeritason tapaamisissa molemmissa maissa keskustellaan Suomen ja kohdemaan kahdenvälisistä suhteista, ajankohtaisista alueellisista kysymyksistä sekä EU-kysymyksistä.

Niin Bulgariassa kuin Romaniassa järjestetään lisäksi yritysseminaarit yhteistyössä paikallisten tahojen kanssa.

Lisätietoja: ulkoasiainsihteeri Tanja Grén, Keski- ja Kaakkois-Euroopan yksikkö, puh. 09 160 55278, ja ministerin erityisavustaja Ossi Martikainen, puh. 040 592 6769

Tämä dokumentti

Päivitetty 30.8.2007

Takaisin ylös