Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Lehdistötiedotteet, 14.12.2006

Puheenjohtajavaltion Euroopan unionin puolesta antama julkilausuma Madagaskarin vaaleista

Tiedote 528/2006
14.12.2006

Euroopan unioni on tyytyväinen Madagaskarissa 3. joulukuuta järjestettyjen presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen moitteettomaan ja rauhalliseen sujumiseen ja Madagaskarin kansan tässä yhteydessä osoittamaan kansalaisvastuuseen.

Euroopan unioni onnittelee Madagaskarin viranomaisia vaalien hyvästä yleisjärjestelystä ensimmäisen sähköisen vaaliluettelon laatimisessa ja vaalikorttien jakelussa kohdatuista vaikeuksista huolimatta.

Euroopan unioni panee tyytyväisenä merkille Madagaskarin viranomaisten toteuttamat toimenpiteet vapaita, oikeudenmukaisia ja avoimia vaaleja koskevien perusperiaatteiden noudattamiseksi paremmin. Se toivoo kuitenkin, että seuraavien vaalien yhteydessä parannuksia jatketaan erityisesti tiedotusvälineissä esiintymismahdollisuuksien, vaalikampanjan rahoituksen, salaisen lippuäänestyksen käytön ja kansallisen vaalineuvoston tehtävän ja riippumattomuuden vahvistamisen osalta.

Euroopan unioni on tyytyväinen vaalien alustavia tuloksia koskevaan ilmoitukseen. Euroopan unioni seuraa tarkkaan vaaliprosessia, joka jatkuu ja päättyy vasta sitten, kun korkea perustuslakituomioistuin julistaa lopulliset tulokset.

Liittyvät valtiot Bulgaria ja Romania, jäsenehdokasvaltiot Turkki, Kroatia* ja entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia*, vakautus- ja assosiaatioprosessiin osallistuvat valtiot ja mahdolliset jäsenehdokkaat Albania, Bosnia ja Hertsegovina, Montenegro sekä Serbia, Euroopan talousalueeseen kuuluvat EFTA-maat Islanti, Liechtenstein ja Norja sekä Ukraina ja Moldovan tasavalta yhtyvät tähän julkilausumaan.

* Kroatia ja entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia kuuluvat edelleen vakautus- ja assosiaatioprosessin piiriin.

Tämä dokumentti

Päivitetty 14.12.2006

Takaisin ylös