Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Lehdistötiedotteet, 28.11.2006

Puheenjohtajavaltion Euroopan unionin puolesta antama julkilausuma Mauritanian vaaleista

Tiedote 495/2006
28.11.2006

Euroopan unioni ilmaisee tyytyväisyytensä Mauritaniassa 19.11.2006 pidettyjen kunnallisvaalien sekä parlamenttivaalien ensimmäisen kierroksen kitkattomaan sujumiseen. Euroopan unionin vaalitarkkailuvaltuuskunta on vahvistanut tämän huomion.

Euroopan unioni onnittelee hallitusta siitä, että se on antanut mauritanialaisille mahdollisuuden ilmaista ensimmäistä kertaa poliittisen tahtonsa täysin vapaasti ja avoimesti vaaleissa. Korkea äänestysprosentti osoittaa, että mauritanialaiset todellakin haluavat kääntää uuden lehden maansa historiassa ja luoda edellytykset uudelle demokratialle. Myönteistä on myös naisten aktiivinen osallistuminen näihin vaaleihin sekä äänestäjinä että ehdokkaina.

Euroopan unioni toteaa tyytyväisenä, että hallitus on noudattanut puolueettomuutta koskevia sitoumuksiaan vaalikampanjan ja äänestyksen aikana. Vaalien tekniset järjestelyt olivat tyydyttävät, kun otetaan huomioon maan vaikeat olosuhteet sekä kokemuksen ja koulutuksen puute.

Vaalien avoimuus on varmistettu kutsumalla ensimmäistä kertaa paikalle pitkäaikaista vaalitarkkailua suorittava Euroopan unionin vaalitarkkailuvaltuuskunta.

Liittyvät valtiot Bulgaria ja Romania, jäsenehdokasvaltiot Turkki, Kroatia* ja entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia*, vakautus- ja assosiaatioprosessiin osallistuvat valtiot ja mahdolliset jäsenehdokkaat Albania, Bosnia ja Hertsegovina, Montenegro sekä Serbia, Euroopan talousalueeseen kuuluvat EFTA-maat Islanti, Liechtenstein ja Norja sekä Ukraina ja Moldovan tasavalta yhtyvät tähän julkilausumaan.

*Kroatia ja entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia kuuluvat edelleen vakautus- ja assosiaatioprosessin piiriin.

Tämä dokumentti

Päivitetty 28.11.2006

Takaisin ylös