Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 13.9.2006

Singapore estää järjestöaktivistien osallistumisen Maailmanpankin ja IMF:n vuosikokoukseen

Singapore kieltää eräiden Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) akkreditoimien kansalaisjärjestöjen edustajien maahan pääsyn rahoituslaitosten vuosikokouksen aikana. EU:n puheenjohtajamaa Suomi on ilmoittanut olevansa huolestunut Singaporen hallituksen toiminnasta ja kehottaa sitä harkitsemaan päätöksen pyörtämistä.

Suomi pitää kansalaisyhteiskunnan ja rahoituslaitosten avointa ja rakentavaa vuoropuhelua hyvin tärkeänä. Vuoropuhelu on Suomen EU-puheenjohtajuustiedotteen mukaan merkittävää Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston läpinäkyvyyden, uskottavuuden ja lainmukaisuuden kannalta, ja siksi kansalaisyhteiskunnan osallistuminen näiden instituutioiden vuosikokoukseen on välttämätöntä.

Myös Maailmanpankki ja Kansainvälinen valuuttarahasto ovat yhdessä vedonneet Singaporen hallitukseen, että kaikki akkreditoidut järjestöjen edustajat pääsisivät saapumaan maahan.

Kokoukseen on ilmoittautunut noin 600 järjestöaktivistia 68 maasta. Kokouksen yhteydessä järjestetään kansalaisyhteiskuntafoorumi. Sen on tarkoitus tuoda kansalaisjärjestöjen, jäsenmaiden hallitusten sekä rahoituslaitosten edustajia saman pöydän ääreen.

Varsinainen Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston vuosikokous pidetään 19. ja 20. syyskuuta Singaporessa ja siihen osallistuu 184 jäsenmaata.

Takaisin ylös