Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Lehdistötiedotteet, 13.9.2006

EU:n puheenjohtajavaltion julkilausuma Singaporen päätöksestä estää kansalaisyhteiskunnan edustajien osallistuminen Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston kokouksiin

Tiedote 358/2006
13.9.2006

EU:n puheenjohtajavaltio on huolestunut Singaporen viranomaisten päätöksestä estää useiden kansalaisyhteiskunnan edustajien saapuminen maahan Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston kokouksia varten. Nämä henkilöt ovat Maailmanpankin hyväksymiä kokousedustajia, joilla pitäisi olla oikeus osallistua kokouksiin ja keskusteluihin Singaporessa.

Puheenjohtajavaltio pitää erittäin tärkeänä avointa ja rakentavaa keskustelua kansalaisyhteiskunnan ja Maailmanpankin instituutioiden välillä. Maailmanpankin toiminnan kehittämisen ja instituutioiden läpinäkyvyyden, uskottavuuden ja laillisuuden kannalta tämä keskustelu on erittäin tärkeää. Puheenjohtajavaltio pitää kansalaisyhteiskunnan edustajien osallistumista erittäin tärkeänä osana Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston kokouksia.

Puheenjohtajavaltio kehottaa Singaporen hallitusta harkitsemaan uudelleen päätöstään  ja sallimaan näiden kansalaisyhteiskunnan edustajien pääsy maahan.

Tämä dokumentti

Päivitetty 13.9.2006

Takaisin ylös