Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Lehdistötiedotteet, 4.8.2006

Puheenjohtajavaltion Euroopan unionin puolesta antama julkilausuma São Tomén ja Príncipen vaaleista

Tiedote 277/2006
4.8.2006

Euroopan unioni toteaa tyytyväisenä, että kansainväliset tarkkailijat katsoivat São Toméssa ja Príncipessä 30. heinäkuuta 2006 järjestettyjen presidentinvaalien sujuneen rauhallisesti ja olleen yleisesti hyvin organisoidut. Näin ollen äänestäjät saivat käyttää äänioikeuttaan vapaita ja rehellisiä vaaleja koskevien kansainvälisten normien mukaisesti.

Euroopan unioni onnittelee São Tomén ja Príncipen kansaa rauhallisesti sujuneen vaaliprosessin johdosta sekä heidän osoittamastaan selkeästä sitoutumisesta demokratiaan. EU kiittää kansallista vaalikomissiota ja kaikkia kansainvälisiä tarkkailijoita heidän osuudestaan vaalien rauhalliseen kulkuun.

Euroopan unioni panee tyytyväisenä merkille, että ehdokkaat ovat hyväksyneet tulokset, ja kannustaa kaikkia poliittisia puolueita toimimaan edelleenkin yhdessä kestävän demokratian ja edistyksen vahvistamiseksi maassa. Euroopan unioni tukee edelleen São Toméa ja Príncipeä näissä tavoitteissa.

Liittyvät valtiot Bulgaria ja Romania, jäsenehdokasvaltiot Turkki, Kroatia* ja entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia*, vakautus- ja assosiaatioprosessiin osallistuvat valtiot ja mahdolliset jäsenehdokkaat Bosnia ja Hertsegovina sekä Serbia, Euroopan talousalueeseen kuuluvat EFTA-maat Islanti, Liechtenstein ja Norja sekä Ukraina ja Moldovan tasavalta yhtyvät tähän julkilausumaan.

*Kroatia ja entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia kuuluvat edelleen vakautus- ja assosiaatioprosessin piiriin.

 

Tämä dokumentti

Päivitetty 4.8.2006

Takaisin ylös