Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
puh: 0295 350 000
Kaikki yhteystiedot | Saapumisohjeet
Matkustustiedotteet, 13.11.2014

Myanmar: matkustustiedote

Myanmar: Huolimatta poliittisen tilanteen vakautumisesta matkailijoita kehotetaan varovaisuuteen, välttämään väkijoukkoja ja seuraamaan tilannetta.

Suomen suurlähetystö
Bangkok (Thaimaa)

Ulkomaalaiset voivat liikkua vain viranomaisten sallimilla alueilla. Maassa laajemmalti matkustamista aikovien tulee tarkistaa maan viranomaisilta, missä liikkuminen on sallittua.

Myanmarissa ulkomaalaisiin kohdistuneet rikokset ovat hyvin harvinaisia, mutta eivät kokonaan poissuljettuja. Sen sijaan maan poliittisen tilanteen suhteen tulee edelleen olla hyvin varovainen. Mielenosoituksiin osallistumista on vältettävä. Virastojen ja virkapukuisten henkilöiden kuten sotilaiden valokuvaaminen on rangaistuksen uhalla kiellettyä. Maassa on viime aikoina ollut uskontokuntien välisiä levottomuuksia. Useissa Myanmarin keskiosassa olevissa kaupungeissa on poikkeuslaki voimassa esim. Meiktila, Mahlaing, Tharzi ja Wundwin sekä lisäksi Rakhine-osavaltiossa.

Ulkoministeriö suosittelee ennen matkaa matkustusilmoituksen tekemistä. Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta matkustusilmoitus.fi.

Myanmariin matkustavia suositellaan ottamaan kattava matkustajavakuutus.

Liikenne

Liikenne Myanmarissa on alkeellista ja vaarallista. Erityisesti sadekaudella toukokuusta lokakuuhun tiet, sillat ja junanraiteet saattavat vaurioitua. Autot ovat usein huonokuntoisia ja kuskien ajotaito voi olla puutteellinen. Jalankulkijoita kehotetaan varovaisuuteen.Tieosuuksilla tulee matkustaa ainoastaan päiväsaikaan.

Puhelinliikenne

Myanmarissa on runsaasti katvealueita, joilla kännykkä ja tietoliikenneyhteydet eivät toimi lainkaan. Ulkomaisten kännyköiden roaming ei pääsääntöisesti toimi.

Luonnonolot

Myanmarissa esiintyy maanjäristyksiä. Matkustajia kehotetaan noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita vaaratilanteissa ja tutustumaan ennalta evakuointireitteihin hotellista tai muusta majoituspaikasta sekä seuraamaan matkanjärjestäjän asiaa koskevia tiedotteita. Säätietoa saatavilla Severe Weather Information Center (http://severe.worldweather.org/) ja Department of Meteorology and Hydrology (www.dmh.gov.mm).

Terveydenhoito

Kaikenkattava matkustajavakuutus on tarpeen. Kotiuttamista edellyttävät kuljetukset sairas- ja kuolemantapauksien vuoksi ovat kalliita ja vaikeita järjestää ilman yksityistä matkustajavakuutusta.

Kohdemaahan tarvittavat rokotukset on syytä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Matkailijan terveysoppaasta löytyy hyvää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveydenhoitoon liittyvistä asioista

Matkailijan on aina hyvä selvittää ennakkoon matkakohteensa tartuntatautitilanne.
Tilannetietoja mahdollisista tartuntataudeista löydät seuraavien viranomaisten verkkosivuilta:

Myanmarissa esiintyy myös influenssa A(H1N1) -virusta. Lisätietoja viruksesta löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivulta www.thl.fi.

Hyttysten levittämiltä trooppisilta sairauksilta (erityisesti denguekuume ja malaria) välttyäkseen on syytä pyrkiä suojaamaan itsensä hyttysten pistoilta käyttämällä vaaleita pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita ja hyttyskarkotteita. Taudin oireiden ilmaantuessa on syytä hakeutua jo alkuvaiheessa hoitoon.

Sairaaloiden taso on heikko. Matkustajia suositellaan varustautumaan tarpeellisin omin lääkkein ja ensiaputarvikkein.

Hyvä tietää

Suomen passilla matkustava tarvitsee viisumin Myanmariin. Maahantuloa koskevat tiedustelut tulee osoittaa Myanmarin suurlähetystölle. Myanmarilla on suurlähetystöt muun muassa Lontoossa, Pariisissa, Berliinissä ja Bangkokissa. Viisumin saamiseen on hyvä varata aikaa.

Turismitarkoituksessa Myanmariin matkustavat Suomen kansalaiset voivat hankkia Online-viisumin (e-Visa). Lisätietoja Myanmarin Lontoon-suurlähetystöstä: visa@myanmarembassylondon.com

Liikemiesviisumin voi saada lentokentältä saavuttaessa maahan lentäen. Tarkemmat ohjeet hakemuksesta ja liikemiesviisumin asiakirjavaatimuksista löytyvät Myanmarin maahantuloviranomaisten verkkosivulta http://www.mip.gov.mm  tai http://myanmar-visa.org.

Ulkomaalaisen passin tulee olla voimassa koko Myanmarin matkan ajan ja vähintään kuusi kuukautta Myanmariin saapumisesta lukien.

Suositamme ottamaan kopion passista ja pitämään aina yhtä kopiota mukana. Pääkaupunki Yangonin ulkopuolella liikuttaessa suosittelemme pitämään passin mukana.

Maahan saavuttaessa tullikaavakkeessa tulee ilmoittaa suuremmat valuuttamäärät. Matkashekkejä ja luottokortteja ei hyväksytä yleisesti maksuvälineinä Myanmarissa. Pääkaupungissa on kansainvälisiä käteisautomaatteja. Dollareiden tulee olla sileitä, taittamattomia ja vuoden 2006 jälkeen painettuja, jotta ne hyväksytään.

Sähkönsaanti on rajoitettua ja sähkökatkoja esiintyy usein.

Myanmarissa voi saada kuolemanrangaistuksen huumeiden valmistuksesta, salakuljetuksesta tai kaupasta. Tuomiot hyvin pienienkin määrien hallussapidosta ovat pitkiä.

Hätätapauksessa voi ottaa yhteyttä Britannian suurlähetystöön Yangonissa (80 Strand Road, Yangon, puhelinnro +95 1 380322, +95 1 256438, +95 1 398287).

Hätätapauksessa voi ottaa yhteyttä Suomen kunniakonsulaattiin tai Britannian suurlähetystöön Yangonissa:

Suomen kunniakonsulaatti
Kunniakonsuli Htet Nyi (Mr. Kevin)
Myanmar Bestin Co. Ltd.
No 67 Kaba Aye Pagoda Road
Mayangone Township
11061 Yangon
Puh. +951-657 262
Fax: +951-660 831
Sähköposti: agel1179@yahoo.com

Britannian Yangonin suurlähetystö
80 Strand Road
Yangon
Puh:  +95 1 380322, +95 1 256438 ja +95 1 398287
Verkkosivut: https://www.gov.uk/government/world/organisations/british-embassy-rangoon

Lisätietoja

Suomen suurlähetystö, Bangkok

Käyntiosoite:
Amarin Tower, 16th floor
500 Ploenchit Road
Bangkok 10330

Postiosoite:
Embassy of Finland
G.P.O.Box 295
Bangkok 10501
Thailand

Asiakaspalvelu konsuliasioissa on maanantai-tiistai ja torstai-perjantai klo 08.00-11.00.

Puh. +66-2-207 8700
Fax: +66-2-207 8702
Sähköpostiosoitteet:
sanomat.ban@formin.fi
viisumi.ban@formin.fi (viisumiasiat)
ban.konsuli@formin.fi (passi- ja konsuliasiat)

Verkkosivut: www.finland.or.th/fi/
Facebook: www.facebook.com/finnishembassybangkok

Suurlähetystön konsulipäivystyspuhelinnumero virka-ajan jälkeen on +66 81 824 9158.  Päivystysnumero on tarkoitettu hätätilanteita varten virka-ajan ulkopuolella, pyhäpäivinä, lauantaisin ja sunnuntaisin.  Päivystysnumero ei ole viisumitiedusteluja varten, vaan viisumiasioissa tulee ottaa yhteys suurlähetystöön virka-aikana (tiedustelut ma-to klo 13-14).

Aikaero: kesäisin +3,5 h, talvisin +4,5 h

Suomen kunniapääkonsulaatti, Phuket
Kunniapääkonsuli Pamuke Achariyachai
1 Pakbang Road
Tambon Karon
Amphur Muang
Phuket 83100
Thailand
Puhelinnumero +66 76 330 530 /-4, ext. 2631
Faksi +66 76 333 216
Sähköposti finnishconsul@katagroup.com

Suomen kunniakonsulaatti, Chiang Mai
Kunniakonsuli Narong Kongprasert
3 Ratanakosin Road
T. Sriphum A Muang
Chaing Mai
50200 Thailand
Puhelinnumero +66 05 323 1133
Faksi +66 05 323 1134
Sähköposti: nk_cmc@hotmail.com
Verkkosivu: www.finnishconsul.com

Tämä dokumentti

Päivitetty 13.11.2014

Takaisin ylös