Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
puh: 0295 350 000
Kaikki yhteystiedot | Saapumisohjeet
Matkustustiedotteet, 16.6.2014

Taiwan: matkustustiedote

Taiwan: Saari on turvallinen matkakohde, ulkomaalaisiin kohdistuvia rikoksia hyvin vähän. Kaupungeissa turvallista, mutta normaali varovaisuus on tarpeen.

Ulkoasiainministeriö
Konsuliasiainyksikkö

Taiwanissa oleskelu on turvallista normaalia varovaisuutta noudattaen. Pikkurikoksia voi tapahtua esimerkiksi ruuhkaisilla ”night market”-alueilla, joissa on syytä olla tarkkaavainen mm. taskuvarkauksien varalta.

Ulkoministeriö suosittelee ennen matkaa matkustusilmoituksen tekemistä. Tarkat ohjeet löytyvät osoitteesta matkustusilmoitus.fi.

Lue myös Vinkkejä turvalliseen matkaan.

Luonnonolot

Merkittävimmät riskit ovat maanjäristykset ja taifuunit. Pieniä järistyksiä esiintyy jatkuvasti pääasiassa Taiwanin saaren keskiosassa ja merialueella Taiwanista itään.

Pääkaupunki Taipei pohjoisessa on suhteellisen turvallinen. Taifuunit ovat yleisiä. Kausi kestää normaalisti kesäkuusta lokakuuhun. Viime vuosina sekä jakson pituus että taifuunien määrä on kasvanut. Taifuunien aiheuttamat tuhot ovat yleensä pieniä ja suurimman uhkan muodostavat sateiden aiheuttamat maanvyörymät vuoristoalueilla. Kaupungit ovat turvallisia, mutta sateet aiheuttavat tulvia myös kaupunkialueilla. Taifuunin aikana ulkona ja etenkin vuoristossa liikkumista on vältettävä. Säätilan tarkistaminen ennen pidempiä patikointimatkoja on suositeltavaa.  Tietoa säästä ja muista luonnonilmiöistä saa Central Weather Bureaun sivulta.

Liikenne

Taiwanissa on eniten skoottereita maailmassa ja liikennesääntöjen noudattaminen jokseenkin vajavaista. Täten liikenteessä tulee olla tarkkaavainen, etenkin teitä ylittäessä.

Terveydenhoito

Kaikenkattava matkustajavakuutus on tarpeen. Kotiuttamista edellyttävät sairas- ja kuolemantapaukset ovat kalliita ja vaikeita järjestää ilman yksityistä matkustajavakuutusta. 

Taiwanilla vahvistettiin huhtikuussa 2013 ensimmäinen ihmiseen tarttunut H7N9 –lintuinfluenssavirus. Lintuinfluenssatilannetta voi seurata Taiwan Center for Disease Control verkkosivuilla.  Lisää tietoa lintuinfluenssasta löytyy Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta www.thl.fi.

Kohdemaahan tarvittavat rokotukset on syytä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Matkailijan terveysoppaasta löytyy hyvää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveydenhoitoon liittyvistä asioista

Matkailijan on aina hyvä selvittää ennakkoon matkakohteensa tartuntatautitilanne. Tilannetietoja mahdollisista tartuntataudeista löydät seuraavien viranomaisten verkkosivuilta:

Hyvä tietää

Suomella ei ole diplomaattisuhteita Taiwanin (Kiinan tasavallan) kanssa. Finpron toimisto Taipeissa pystyy tarjoamaan vain erittäin rajoitettuja konsulipalveluita. Uuden lainsäädännön myötä passia täytyy hakea henkilökohtaisesti, joten se ei ole mahdollista Taiwanissa. Lähin vaihtoehto hakea väliaikaista passia kadonneen tilalle on Suomen pääkonsulaatti Hong kongissa http://www.finland.org.hk.

Maahantulosäännöistä voi tiedustella Taipein Suomen-edustustosta http://www.roc-taiwan.org/FI.

Passin tulee olla ainakin puoli vuotta voimassa Taiwaniin tulon jälkeen. Salakuljetuksesta tai huumeiden maahantuonnista voi odottaa pitkää vankilatuomiota. Taiwanissa on käytössä myös kuolemantuomio.

Pidemmillä, yli kuukauden kestävillä matkoilla suosittelemme rekisteröitymään Finpron toimistolle.

Finland Trade Center, Finpro Taiwan

Finland Trade Center, Finpro Taiwan
Rm. 1511, 15 F, International Trade Building
No. 333, Keelung Rd., Sec. 1
Taipei 11012, Taiwan

Tel. +886 2 2722 0764
Fax. +886 2 2725 1517
Email: Taiwan@finpro.fi

Lisätietoja:

Ulkoasiainministeriö
Konsuliasiainyksikkö
PL 415
00023 Valtioneuvosto

Avoinna ma-pe: klo 8.00 - 16.15

Puhelin: 0295 350 000 (vaihde)
Faksi: (09) 1605 5755
Sähköposti: kpa-10@formin.fi

Tämä dokumentti

Päivitetty 16.6.2014

Takaisin ylös