Sjöekipaget, PB 176, 00023 Statsrådet, Finland
tel: +358 295 350 000
Alla kontaktuppgifter | Så hittar du till ministeriet
Resemeddelanden, 19.8.2015

Botswana: matkustustiedote

Botswana: Yleinen turvallisuustilanne melko hyvä. Rikollisuus lisääntymässä. Liikkumista yksin ja pimeän aikana tulee välttää. Normaali valppaus tarpeen.

Suomen suurlähetystö
Pretoria

(voimassa kunnes toisin ilmoitetaan)

Botswana on poliittisilta olosuhteiltaan rauhallinen. Yleinen turvallisuustilanne on maassa melko hyvä, tosin rikollisuus on lisääntymään päin. Passit ja arvoesineet on syytä pitää lukitussa tilassa ja ulkona liikuttaessa lähellä kehoa. Passikopion pitäminen mukana ulkona liikkuessa on suositeltavaa. Yleinen valppaus on tarpeen. Pimeän aikana ei suositella yksin liikkumista ja autoilua pimeässä tulee välttää. Matka- ja matkatavaravakuutuksen ottamista suositellaan.

Ulkoministeriö suosittelee ennen matkaa matkustusilmoituksen tekemistä. Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta matkustusilmoitus.fi.

Liikenne

Liikenne on vasemmanpuoleista. Suuri osa tiestöstä kaupunkien ulkopuolella on päällystämätöntä ja vaatii nelivetoajoneuvoa. Tienviittoja ei maaseudulla ole, joten itsenäiselle matkailijalle suositellaan GPS-laitteen käyttöä. Harvaan asutuilla seuduilla tulisi liikkua ainakin kahdella ajoneuvolla. Etukäteen on varmistettava polttoaineen ja veden saanti seuraavaan kohteeseen samoin kuin vararenkaan kunto. Öiseen aikaan liikuttaessa erityisen vaarallisia ovat teillä nukkuvat aasit, lehmät ja muut eläimet.

Luonnonolot

Luonnonpuistot ovat Botswanan suuri matkailuvaltti, erityisesti Okavangon delta-alue ja Choben eläinpuisto ovat suosittuja matkailukohteita. Puistoissa liikuttaessa on ehdottomasti noudatettava niiden sääntöjä. Varomattomille turisteille on sattunut villieläinten kohtaamiseen liittyviä, jopa kuolemaan johtaneita onnettomuuksia. Päivälämpötilat voivat nousta erittäin korkeiksi marras-maaliskuussa.

Terveydenhoito

HIV-positiivisten määrä väestöstä on erittäin korkea. Myös muita tartuntatauteja kuten tuberkuloosia esiintyy melko runsaasti. Malariatartunnat ovat mahdollisia.

Lääkintäpalvelut ovat hyvät mutta kalliit suurissa kaupungeissa, kun taas maaseudulla ne eivät ole kovin korkeatasoisia. Mahdollisuuksien mukaan suositellaan tarvittaessa käyttämään Etelä-Afrikan palveluja. Matkavakuutuksen ottamista suositellaan.

Lisätietoja terveydenhoidosta ja rokotteista löytyy  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja WHO:n verkkosivuilta.

Malariaa esiintyy maan pohjoisissa osissa etenkin sadekauden aikana (marras-huhtikuu).

Päivystys

Virka-ajan ulkopuolella hätätapauksien päivystys hoidetaan Suomen ulkoasiainministeriöstä puh. +358-(0)9-1605 5551.

Kriisitilanteissa Suomen kansalaisia kehoitetaan ottamaan yhteyttä Gaboronessa sijaitsevaan EU-edustustoon:

Embassy of the Federal Republic of Germany
Professional House, Broadhurst Mall
P.O.Box 315, Gaborone, Botswana
puh: +267 395 3143, +267 395 3806
fax: +267 395 3038

Lähin Suomen edustusto on Pretoriassa, Etelä-Afrikassa: 

Embassy of  Finland
628 Leyds Street
Muckleneuk
Pretoria 0002
Republic of  South Africa

puh: +27 (0)12 343 0275
fax: +27 (0)12 343 3095
sähköposti: sanomat.pre@formin.fi
verkkosivut: www.finland.org.za

Detta dokument

Uppdaterat 19.8.2015

Takaisin ylös