Sjöekipaget, PB 176, 00023 Statsrådet, Finland
Växel: +358 295 16001
Alla kontaktuppgifter
Nyheter, 5.2.2018

Sommarjobb på utrikesministeriet

Utrikesministeriet anställer sommarjobbare till sekreterar- och assistentuppgifter för två månader under perioden 14 maj till 31 augusti 2018.

Du kan ansöka om sommarjobben 1–14 februari på den statliga rekryteringssajten valtiolle.fi. Sommarjobben har ID 24-3-2018. Skapa ett eget användarkonto som arbetssökande.

Vi förväntar oss att du klarar av kontorsarbete, att du har it-kunskaper, goda kunskaper i finska och engelska och minst tillfredsställande kunskaper i svenska. Du måste också vara student och finsk medborgare. Om du har tidigare arbetserfarenheter ser vi det som meriterande. När du söker måste du vara minst andraårsstuderande på en yrkeshögskola eller ett universitet.

Sommarjobbarna jobbar i främsta hand med sekreterar- eller assistentuppgifter vid utrikesministeriets enheter eller för ledningen. I uppgifterna ingår det att svara i telefon, sköta posten, uppdatera kalendrar, dokumenthantering, ordna möten och resor och söka information.

I ansökan ska du ange den tidsperiod då du är beredd att arbeta. Tjänsteförhållandets villkor följer statens tjänste- och arbetskollektivavtal. Lönen är 1 482 euro/månaden.

Säkerhetsutredning: den som är på förslag till ett sommarjobb kan genomgå en grundläggande säkerhetsutredning (säkerhetsutredningslag 726/2014). Du hittar mer information om förfarandet under en säkerhetsutredning och om rättigheterna för den som utredningen gäller på skyddspolisens webbplats: www.supo.fi.

Eftersom vi får en stor mängd ansökningar kontaktar vi inom april månad endast dem som valts ut till en intervju.

Detta dokument

Uppdaterat 5.2.2018

Takaisin ylös