Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Vientivalvontatiedotteet, 8.11.2017

Ilmoittaudu vientivalvontatapahtumaan Brysselissä 

Euroopan komissio ja EU:n neuvoston puheenjohtajamaa Viro järjestävät 19.12.2017 Brysselissä perinteisen Export Control Forum -tapahtuman. Tilaisuus on tällä kertaa erityisen merkittävä johtuen komission esityksestä muuttaa EU:n kaksikäyttötuotteiden vientivalvonnasta annettua asetusta.

Euroopan parlamentin kanta esitykseen on valmistumassa, ja neuvoston osalta aiheen käsittely jatkuu työryhmässä. Myös teollisuuden ja kansalaisjärjestöjen edustajat voivat vaikuttaa komission esityksestä käytävään keskusteluun saapumalla paikalle ja esittämällä omat näkemyksensä.

Ulkoministeriö rohkaisee mahdollisimman monia suomalaistahoja ilmoittautumaan mukaan viipymättä, koska vain 260 ensimmäiseksi ilmoittautunutta mahtuu tilaisuuteen. Ilmoittautuminen tapahtuu Euroopan komission verkkosivuilla.

Ulkoministeriö järjestää joulukuussa myös suomalaisille toimijoille tarkoitetun vientivalvontaklinikan Helsingissä. Tähän varattu päivä on 15.12., mutta tilaisuus varmistetaan ja kutsut lähetetään erikseen myöhemmin.

Tämä dokumentti

Päivitetty 9.11.2017

Takaisin ylös