Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 24.3.2017

Uudet päälliköt Astanaan, Tunisiin ja Pietariin sekä sivuakkreditointi Lesothoon

Tasavallan presidentti on esittelyssään perjantaina 24. maaliskuuta määrännyt ulkoasiainneuvos Mikko Kivikosken edustuston päälliköksi Astanaan ja ulkoasiainneuvos Leena Gardemeisterin edustuston päälliköksi Tunisiin 1.9.2017 lukien sekä ulkoasiainneuvos Anne Lammilan pääkonsulaatin päälliköksi Pietariin 1.5.2017 lukien.

Mikko Kivikoski

Mikko Kivikoski siirtyy suurlähettilääksi Astanaan Pietarin-pääkonsulaatista, jossa hän työskennellyt päällikön sijaisena vuodesta 2014 lähtien. Hän on toiminut syyskuusta 2016 lähtien Pietarin-pääkonsulaatin väliaikaisena asiainhoitajana.

Kivikoski on aiemmin palvellut YK-edustustossa New Yorkissa, Etyj-edustustossa Wienissä ja suurlähetystöissä Riiassa sekä Moskovassa.

Ministeriössä Kivikoski on työskennellyt itäosastolla sekä Amerikan ja Aasian osastolla.

Kivikoski aloitti ulkoministeriön palveluksessa 2001.

Leena Gardemeister

Leena Gardemeister siirtyy Tunisiin Lontoosta, jossa hän on työskennellyt suurlähettilään sijaisena elokuusta 2013 lähtien.

Ministeriössä Gardemeister on toiminut vientivalvontayksikön päällikkönä sekä poliittisella ja kehityspoliittisella osastoilla.

Gardemeister on lisäksi työskennellyt Suomen pysyvässä edustustossa Euroopan unionissa, erityisedustustossa Natossa sekä suurlähetystössä Kuala Lumpurissa.

Gardemeister aloitti ulkoministeriön palveluksessa 1999.

Anne Lammila

Anne Lammila on toiminut ulkoasiainministeriön tasa-arvosuurlähettiläänä syyskuusta 2015 lähtien.

Hän on ollut suurlähettiläänä Meksikossa, Keski-Amerikassa, Kuubassa ja Haitissa ja suurlähettilään sijaisena Washingtonissa.

Ministeriössä hän on työskennellyt Latinalaisen Amerikan ja Karibian yksikön päällikkönä ja yksikönpäällikön sijaisena sekä poliittisella ja kauppapoliittisella osastolla.

Hän on työskennellyt pysyvän edustajan sijaisena Unescossa ja suurlähetystöissä Madridissa, Brasiiliassa ja Pariisissa.

Lammila aloitti ulkoministeriön palveluksessa 1983.

Lisäksi tasavallan presidentti sivuakkreditoi Pretorian-suurlähetystön päällikön, suurlähettiläs Kari Alangon edustamaan Suomea myös Lesothossa.

Lisätietoja: henkilöstöjohtaja Pirjo Tulokas puh. 0295 351 413.

Tämä dokumentti

Päivitetty 24.3.2017

Takaisin ylös