Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
puh: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot | Saapumisohjeet
Avoimet työpaikat, 10.2.2017

Erityisasiantuntija, maa- ja metsätalousasiat, Bryssel

Ulkoasiainministeriö hakee Suomen EU-edustustoon maa- ja metsätalousasioiden (erityisesti elintarviketurvallisuuden, eläinlääkinnän ja kasvinterveyden alan) erityisasiantuntijaa. Virka täytetään 1.4.2017 lukien tai sopimuksen mukaan kolmen vuoden ajaksi. Virkaan nimitystä on mahdollisuus myöhemmin jatkaa enintään kahdella vuodella. Toimikauden kestossa tullaan huomioimaan Suomen tulevan EU-puheenjohtajuuskauden tarpeet.

Tehtävät

Erityisasiantuntijan tehtäviin kuuluu ensisijaisesti EU:n elintarvike- , eläinlääkintä- ja kasvinterveysasiat sekä tarvittaessa osallistuminen muiden maatalous- ja kalastusneuvoston työhön liittyvien kysymysten valmisteluun edustuston toimialalla.

Erityisasiantuntija on ulkoasiainhallinnon virkamies ja toimii Suomen Brysselissä olevan pysyvän EU-edustuston päällikön johdon ja valvonnan alaisena.

Kelpoisuusvaatimukset ja muut odotukset

Kelpoisuusvaatimuksena virkaan on ylempi korkeakoulututkinto sekä erinomainen suomen kielen ja tyydyttävä ruotsin kielen kirjallinen ja suullinen taito. Lisäksi tehtävän hoitaminen edellytetään hyvää englannin kielen taitoa. Muu kielitaito, erityisesti ranskan kielen taito, katsotaan eduksi.

Virkatehtävien hoitaminen edellyttää maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalojen ja EU:n päätöksentekomenettelyjen tuntemusta. Kokemus tehtäväalan kansainvälisestä yhteistyöstä, toiminnasta EU:n instituutioissa ja työskentelystä EU-asioiden parissa valtioneuvostotasolla luetaan eduksi. Tehtävä sijoittuu nopeatempoiseen kansainväliseen työympäristöön joten tehtävässä tarvitaan paineensietokykyä.

Palkkaus

Tehtävän palkka: Palkkausryhmä I-III (EUR 4 266,89 – 4 904,77). Lisäksi maksetaan säädetyt ulkomaankorvaukset.

Lisätietoja

Lisätietoja antavat tehtävän osalta maa- ja metsätalousministeriössä apulaisosastopäällikkö Taina Aaltonen, puh. 0295 162439 (taina.aaltonen@mmm.fi) sekä EU-koordinaation ja kansainvälisten asioiden yksikön päällikkö maatalousneuvos Kari Valonen, puh. 0295 162269 (kari.valonen@mmm.fi).

Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Tehtävään voidaan soveltaa koeaikaa.

Hae sähköisesti

Tehtävää haetaan sähköisesti valtiolle.fi –sivuilla/avoimet työpaikat.  Tämän tehtävän ID on 24-21-2017.  Kirjaudu sisään työnhakijana ja luo Aditro Recruit –tili.

Viimeinen hakupäivä on 23.2.2017.

Tämä dokumentti

Päivitetty 8.2.2017

Takaisin ylös