Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 26.1.2017

Ulkoministeriö esittelee uusinta aineistoaan Educa-messuilla

Opetusalan Educa-messut pidetään Helsingin Messukeskuksessa perjantaina ja lauantaina 27.–28. tammikuuta. Ulkoministeriön osastolla vierailee lauantaina kansainvälisesti palkittu palestiinalaisopettaja Hanan Al Hroub.

Eurooppatiedotus ja kehitysviestinnän yksikkö esittelevät uusimpia, opetuksen tueksi soveltuvia julkaisuja osastolla 6n48.

Ulkoministeriö on osallistunut opetusalan Educa-tapahtumaan jo yli kymmenen vuoden ajan. Kuva: Hanna Päivärinta/UM
Ulkoministeriö on osallistunut opetusalan Educa-tapahtumaan jo yli kymmenen vuoden ajan. Kuva: Hanna Päivärinta/UM

Eurooppatiedotus jakaa uusinta suomen- ja ruotsinkielistä Eurooppa 2017 -karttaa, EU-jäsenmaat -kirjanmerkkejä sekä Arktinen kattaus -kirjaa, joka löytyy suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja pohjoissaameksi.

Kehitysviestintä tarjoaa tietoa ja aineistoa oppitunneille globaaleista kestävän kehityksen tavoitteista.

Palkitun palestiinalaisopettajan motto: Ei väkivaltaa!

Palestiinalaisopettaja Hanan Al Hroub on tavattavissa ulkoministeriön osastolla lauantaina klo 14.45–15.05. Al Hroub sai vuosi sitten Varkey-säätiön myöntämän opetuspalkinnon Global Teacher Prize 2016.

Al Hroub pyrkii opettajana siihen, että kouluissa ei esiintyisi väkivaltaa. Hän itse varttui pakolaisleirillä. Palkittu opettaja vierailee viikonloppuna Suomessa ulkoministeriön kutsumana.

Suomi on tukenut Palestiinalaishallinnon opetussektoria 20 vuoden ajan. Suomi tukee myös YK:n palestiinalaispakolaisjärjestöä UNRWA:ta, joka tarjoaa perusopetusta ja terveydenhuoltoa pakolaisille Gazassa, Länsirannalla ja Israelin naapurimaissa.

Kehitystavoitteista kertovat julisteet saivat jatkoa

Ulkoministeriön kehitysviestintä jakaa messuilla YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin liittyviä julisteita ja muuta aineistoa. Viime syksynä kaikkiin Suomen peruskouluihin lähetettiin neljä graafikko Matti Pikkujämsän kuvittamaa julistetta.

Vuodenvaihteessa julistesarja täydentyi kahdella uudella julisteella, joita jaetaan Educassa ja Oulussa 3.–4. helmikuuta järjestettävillä Opi-päivillä. Julisteita voi tilata myös UM Julkaisupalveluista maksutta.

Ulkoministeriö on osallistunut Educa-messuille jo yli kymmenen vuoden ajan. Viime vuosina näille opetus- ja kasvatusalan messuille on kokoontunut noin 14 000 ammattilaista.

Tänä vuonna ulkoministeriön Eurooppatiedotus ja kehitysviestintä ovat mukana myös Pohjois-Suomen opettajainpäivillä Oulussa 3.–4. helmikuuta.

Tämä dokumentti

Päivitetty 26.1.2017

Takaisin ylös