Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Lehdistötiedotteet, 16.1.2017

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen Team Finland -matkalle Arabiemiirikuntiin

Tiedote 7/2017
16.1.2017

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen lähtee yhdessä kahdenkymmenen yrityksen kanssa Team Finland -matkalle Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin 16.-19.1.2017. Yritykset edustavat pääosin energia- ja rakennusalaa, mukaan lukien älykäs rakentaminen (smart building). Vierailulla pyritään lisäksi edistämään investointeja Suomeen.

Matkan aikana järjestettävissä korkean tason tapaamisissa edistetään suomalaisyritysten kontakteja ja hankkeita Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Ministeri tapaa suomalaisyritysten edustajien kanssa Arabiemiirikuntien ministereitä sekä julkisen sektorin toimijoita Abu Dhabissa ja Dubaissa. Matkaohjelmaan sisältyy myös yritystapaamisia. Ministeri Mykkänen pitää lisäksi puheenvuoron jätehuollon ratkaisuja koskevassa foorumissa, joka on osa Abu Dhabin kestävän kehityksen viikkoa.

Arabiemiirikunnat on Suomen toiseksi suurin vientikohde Lähi-idän alueella, ja maa tarjoaa suomalaisyrityksille merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia. Arabiemiraattien talouden näkymät ovat lupaavat ja talouskasvu on jatkunut vakaana. Maa jatkaa mittavia infrastruktuuri- ja kehityshankkeitaan talouden rakenteen monipuolistamiseksi ja öljy- ja kaasuriippuvuuden vähentämiseksi.  Suurten infrastruktuurihankkeiden lisäksi korkean tason teknologialle ja osaamiselle on kysyntää.

Matka järjestetään yhteistyössä Team Finlandiin kuuluvan Finpron kanssa.

Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin suuntautuvalla matkalla ovat mukana:

Admares
Altum Technologies Oy
Bluet Oy Ltd
Cadmatic Oy
Creowave Oy
CS Control Software Oy
DigiEcoCity Ltd
Eera Industrial Development Oy
Finnvera Plc
Granlund Oy
Metso
M-Files Oy
Patria Land Systems Oy
Pegasor Oy
Pöyry PLC
Quuppa Oy
Rapal Oy
Solar Water Solutions Ltd
VTT Technical Research Centre of Finland Ltd
Wärtsilä Corporation

Lisätietoja: lähetystöneuvos Miia Lahti, puh. 050 596 2498, Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan yksikkö ja ministeri Mykkäsen diplomaattiavustaja Marja Koskela, puh. 040 352 0463.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Tämä dokumentti

Päivitetty 16.1.2017

Takaisin ylös