Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Lehdistötiedotteet, 4.10.2016

Pääministeri Sipilä Argentiinaan ja Meksikoon

Valtioneuvoston viestintäosasto
Tiedote 416/2016
4.10.2016

Pääministeri Juha Sipilä tekee Team Finland -matkan Argentiinaan ja Meksikoon 10.–14. lokakuuta. Vierailujen tavoitteena on vahvistaa maiden välisiä suhteita sekä edistää vientiä.

Pääministeri Sipilä vierailee Argentiinassa 10.–11. lokakuuta. Buenos Airesissa pääministeri Sipilä tapaa muun muassa Argentiinan presidentti Mauricio Macrin. Tapaamisessa keskustellaan Suomen ja Argentiinan kahdenvälisistä suhteista sekä alueellisista ja kansainvälisistä ajankohtaisista kysymyksistä. Presidentti Macrin tapaamisen lisäksi pääministerin ohjelmassa on myös useita ministeritapaamisia.

Vierailun tavoitteena on syventää Suomen ja Argentiinan välisiä suhteita ja kartoittaa uusia yhteistyömahdollisuuksia niin hallitusten kuin yksityisen sektorin toimijoiden välillä. Argentiinan hallitus suunnittelee maahan mittavia infrastruktuurihankkeita, ja useilla teollisuudenaloilla on käynnissä uudistuksia, jotka tarjoavat merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia myös suomalaisyrityksille.

Vierailu jatkuu 12.–14. lokakuuta Meksikossa, jossa pääministeri Sipilä tapaa muun muassa Meksikon presidentti Enrique Peña Nieton. Pääministeri Sipilä ja presidentti Peña Nieto keskustelevat sekä kahdenvälisistä että kansainvälisistä aiheista. Sipilä tapaa vierailullaan myös meksikolaisministereitä sekä maan talouselämän johtoa. Lisäksi pääministeri Sipilä on yksi pääpuhujista telekommunikaatioalan konferenssissa. Vierailun tavoitteena on maiden aktiivisten suhteiden edelleen tiivistäminen ja Suomen maineen vahvistaminen vetovoimaisena ja innovatiivisena maana. Samalla juhlistetaan sitä, että Suomen ja Meksikon diplomaattisuhteet käynnistäneen ystävyyssopimuksen allekirjoituksesta tulee lokakuussa kuluneeksi 80 vuotta.

Pääministerin mukana matkustaa molempiin maihin yritysvaltuuskunnat. Argentiinassa on mukana yrityksiä energia-, cleantech-, telekommunikaatio- sekä arktisen osaamisen alueilta. Meksikossa on mukana ICT-alan yrityksiä.

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Anna-Kaisa Heikkinen, p. 040 748 3867, Latinalaisen Amerikan ja Karibian yksikön päällikkö Ari Mäki, p. 040 753 6865, ulkoasiainministeriö, ja viestintäpäällikkö Mari-Kaisa Brander, p. 040 131 3388, valtioneuvoston kanslia.

Tämä dokumentti

Päivitetty 4.10.2016

Takaisin ylös