Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Lehdistötiedotteet, 30.3.2016

Ulkoministeriö avaa 13 uutta viisumikeskusta Kiinaan

Tiedote 57/2016
30.3.2016

Viisumin hakeminen helpottuu, kun ulkoministeriö avaa 13 uutta viisumikeskusta Kiinaan.

"Kiinalaisten matkailijoiden määrä Suomeen kasvaa nopeasti. Haluamme tukea sitä kaikin tavoin ", sanoo Suomen Kiinan-suurlähettiläs Marja Rislakki.

"Tämä on vahva signaali kiinalaisille, että toivotamme heidät tervetulleiksi Suomeen."

Ulkoministeriö avasi jo vuosi sitten viisumikeskukset Pekingiin ja Shanghaihin. 5. huhtikuuta palvelut tuodaan lähelle asiakasta myös Xianissa, Chongqingissa, Hangzhoussa ja Guangzhoussa.

Myös Shenyangin, Wuhanin, Changshan, Kunmingin, Jinanin, Nanjingin, Chengdun, Shenzhenin ja Fuzhoun viisumikeskukset avataan huhtikuun aikana. Keskukset toimivat osana isompia kokonaisuuksia, joissa toimii myös muiden Schengen-maiden keskuksia.

Päätökset viisumien myöntämisestä tehdään edelleen edustustoissa. Etuna on, ettei asiakkaan tarvitse itse lähteä Pekingiin tai Shanghaihin, vaan hän voi jättää hakemuksensa viisumikeskukseen ja antaa samalla siihen tarvittavat sormenjälkensä.

"Tämä on merkittävä parannus palvelussa, sillä alue, jonka katamme, on lähes Euroopan kokoinen", Rislakki sanoo.

Kiinassa myönnettiin Suomeen noin 17 000 viisumia vuonna 2014 ja noin 21 000 viisumia vuonna 2015.

Suomi houkuttelee monin tavoin

Kiinalaisia kiehtovat Suomessa niin kaunis ja puhdas luonto, revontulet ja keskiyön aurinko kuin ruoka, kulttuuri ja kestosuosikki Joulupukki. Kiinalaisyöpymisten määrä oli 182 000 vuonna 2015. Kasvua edellisvuoteen verrattuna oli 41,2 prosenttia.

Kiinalaiset käyttävät selvästi enemmän rahaa vierailunsa aikana kuin muut kansainväliset matkustajat. Visit Finlandin mukaan ostoksiin kului noin 165 euroa ja palveluihin 73 euroa matkapäivää kohti touko-lokakuussa 2015. Määrä on yli kaksinkertainen venäläisiin nähden ja yli kolme kertaa enemmän kuin japanilaisilla tai eteläkorealaisilla.

Valtaosa Aasiasta Suomen kautta muualle lentävistä matkailijoista ei kuitenkaan tällä hetkellä pysähdy Suomeen.

Samalla kun viisumin hakemista nyt helpotetaan, lanseeraa Visit Finland toukokuussa Aasiassa uuden StopOver Finland -matkailutuotteen yhdessä Finnairin ja suomalaisten matkailutoimijoiden kanssa.StopOver Finland tarjoaa houkuttelevia paketteja niin muutaman tunnin välilaskun tekeville kuin muutaman päivän Suomessa viipyville matkailijoille.

"Näillä yhteistoimilla toivomme, että matkailusta saatavat tulot jatkavat vahvaa kasvuaan", Rislakki toteaa.

Lisätietoja uusista keskuksista: Pekingin suurlähetystön viisumi- ja maahantulotiimin vetäjä Kirsi Puronpää, p. +86 10 85198300, kirsi.puronpaa@formin.fi, ja Shanghain pääkonsulaatin viisumi- ja maahantulotiimin vetäjä Patricia Löflund Siclait, p. +86 21 52929900, patricia.loflund-siclait@formin.fi (aikaero Kiinaan + 5 tuntia).

Tämä dokumentti

Päivitetty 31.3.2016

Takaisin ylös