Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 19.2.2016

Uudet suurlähettiläät Moskovaan, Souliin, Tel Aviviin ja Nikosiaan

Tasavallan presidentti on esittelyssään perjantaina 19. helmikuuta määrännyt seuraavat uudet edustustojen päälliköt 1.9.2016 lukien.

Mikko Hautala. Kuva: TPK.
Mikko Hautala

Ulkoasiainhallinnon ulkoasiainneuvos Mikko Hautalan Moskovassa (Venäjä) olevan suurlähetystön päällikön tehtävään. Tällä hetkellä Hautala työskentelee tasavallan presidentin kansliassa presidentin ulkopoliittisena neuvonantajana sekä kabinetin jäsenenä. Aikaisemmin Hautala on työskennellyt ulkoministeriössä mm. ulkoministerin diplomaattiavustajana sekä Suomen edustustoissa Moskovassa, Brysselissä sekä Kiovassa.

Eero Suominen. Kuva: UM
Eero Suominen

Ulkoasiainneuvos Eero Suomisen Soulissa (Korean tasavalta) olevan suurlähetystön päällikön tehtävään. Suominen toimii tällä hetkellä ulkoministeriön taloudellisten ulkosuhteiden osaston Team Finland –koordinaattorina. Hän on työskennellyt ministeriössä myös koulutusyksikön päällikkönä sekä EU-sihteeristössä. Edustustoista hän on työskennellyt mm. pääkonsulina Suomen Kantonin-pääkonsulaatissa, Wienin-suurlähetystössä, pysyvässä edustustossa EU:ssa sekä Rooman- ja Bonnin-suurlähetystöissä.  Suominen on tullut ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1985.

Anu Saarela. Kuva: UM
Anu Saarela

Ulkoasiainneuvos Anu Saarelan Tel Avivissa (Israel) olevan suurlähetystön päällikön tehtävään. Saarela siirtyy Tel Aviviin Nikosian suurlähetystön päällikön tehtävästä. Ministeriössä Saarela on toiminut aikaisemmin mm. oikeuspalvelussa ja poliittisella osastolla. Saarelalla on kokemusta useista edustustoista, mm. Tokiosta, Tukholmasta, Washingtonista sekä Lagosista. Ministeriön palvelukseen Saarela on tullut vuonna 1987.

Timo Heino. Kuva: UM
Timo Heino

Ulkoasiainneuvos Timo Heinon Nikosiassa (Kypros) olevan suurlähetystön päällikön tehtävään. Heino työskentelee tällä hetkellä johtavana asiantuntijana (maakuva) ulkoministeriön viestintäosastolla, jossa hän on toiminut aikaisemmin julkisuusdiplomatia- sekä kulttuuriyksiköiden päällikkönä. Hän on toiminut myös mm. poliittisella osastolla sekä Suomen Wienin- ja Kuala Lumpurin edustustoissa. Lisäksi hän on toiminut lehdistöneuvoksena Oslossa ja Kööpenhaminassa sekä politiikan toimittajana.

Lisäksi tasavallan presidentti päätti sivuakkreditoida Budapestin suurlähetystön päällikön, suurlähettiläs Petri Tuomi-Nikulan Sloveniaan.

Tämä dokumentti

Päivitetty 19.2.2016

Takaisin ylös