Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
puh: 0295 350 000
Kaikki yhteystiedot | Saapumisohjeet
Matkustustiedotteet, 9.2.2016

Hongkong: matkustustiedote

Turvallisuustaso

Noudatettava tavanomaista varovaisuutta

Muut turvallisuustason tiedot

Vältä mielenosoituksia. Pidä huolta passista ja arvoesineistä.

Ajankohtaista

UM:n matkustustiedotteet ovat suosituksia, matkapäätöksestä vastaa aina matkustaja itse. Paikallisilla viranomaisilla on ensisijainen vastuu kaikkien maan alueella oleskelevien ihmisten turvallisuudesta. Hätätilanteissa vastuu etsintä- ja pelastustoimista on paikallisilla viranomaisilla. UM ja Suomen ulkomaanedustustot avustavat suomalaisia konsulipalvelulain (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990498) mukaisesti.

UM suosittelee erityisesti omatoimimatkaajille matkustusilmoituksen tekemistä. Ohjeet löytyvät osoitteesta matkustusilmoitus.fi (https://matkustusilmoitus.fi). Kattava matkavakuutus on tarpeen. Vakuutusehdot ja vakuutuksen voimassaolo on syytä selvittää ennen matkaa.

Yleinen turvallisuustilanne

Hongkong on turvallinen matkakohde. Noudata kuitenkin normaalia varovaisuutta, kuten suurkaupungeissa yleensä. Ole valppaana erityisesti turistien suosimilla ostoskaduilla ja ravintoloissa, joissa laukut ja kukkarot helpoimmin varastetaan.

Paikallisviranomaisten tiedotusta ja ohjeita on syytä seurata.
Kansallinen hätänumero on 999

Rikollisuus

Passia ja arvoesineitä kannattaa säilyttää hotellin tallelokerossa tai muussa turvallisessa paikassa. Kaupungilla tulee tällöin pitää mukanaan kopio passin tietosivusta, Hongkongin viisumista ja maahantulokortista. Tee ilmoitus lähimmälle poliisiviranomaiselle jos passi katoaa tai varastetaan.

Liikenne

Hongkongissa on vasemmanpuoleinen liikenne.

Julkinen liikenne toimii hyvin ja vaihtoehtoisia liikkumistapoja on useita: bussi, metro, raitiovaunu ja lautta.

Taksikuljettajien englanninkielen taito on heikko. Kiinaksi kirjoitettu osoite on hyvä varata mukaan.

Luonnonolot

Taifuunikaudella (kesäkuusta lokakuuhun) Hongkongin ilmatieteen laitos seuraa tarkasti säätilan muutoksia ja varoittaa niistä verkkosivuillaan sekä television ja radion välityksellä. Taifuunivaroitukset sijoitetaan näkyville myös rakennusten aulatiloihin. Muutaman kerran vuodessa annetaan asteen 8 taifuunivaroituksia, jolloin lautta- ja lentoliikenne keskeytetään myrskyn vuoksi ja ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa. Taifuunien aiheuttamat tuhot ovat yleensä pieniä, mutta runsaat sateet lisäävät maanvyörymien ja alavilla alueilla tulvien riskiä.

Seuraa säätilannetta tiedotusvälineistä ja noudata Hongkongin viranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä.
Hongkongin ilmatieteen laitos: http://www.hko.gov.hk/contente.htm.

Pieniä maanjäristyksiä saattaa esiintyä pari kertaa vuodessa.

Terveys

Kattava matkustajavakuutus on tarpeen. Sairaan tai kuolleen kotiuttaminen on kallista ja vaikea järjestää ilman kaikki vahingot kattavaa matkavakuutusta.

Hongkongissa on saatavilla korkealuokkaista länsimaista terveydenhuoltopalvelua. Kaupungissa on monia tunnettuja lääkäriasemia, joissa on yleis- ja erikoislääkäreitä sekä paikallisen tavan mukaan oma lääkevarasto, josta saa suoraan lääkärin määräämät lääkkeet. Matkavakuutusyhtiöstä on hyvä selvittää sen hyväksymät kansainväliset lääkäriasemat Hongkongissa.

Viime vuosien aikana Hongkongissa on todettu muutamia vakavia epidemioita, ja terveysviranomaiset varautuvat edelleen muun muassa lintuinfluenssan ehkäisyyn. Vuosittain esiintyy muutamia tapauksia viruksen aiheuttamaa, hyttysten levittämää denguekuumetta.

Matkailijan on aina hyvä selvittää ennakkoon matkakohteensa tartuntatautitilanne ja rokotussuositukset. Ne löydät seuraavien viranomaisten verkkosivuilta:

* Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, "Matkailijan terveysopas" https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas
* Maailman terveysjärjestö WHO http://www.who.int/en/
* Euroopan tartuntatautivirasto http://www.ecdc.europa.eu

Maahantulosäännökset

UM ei vastaa vieraiden valtioiden maahantulosäännöksistä, kuten passin voimassaoloa koskevista ehdoista tai viisumivelvollisuudesta. Ajankohtaiset maahantulosäädökset tulee varmistaa kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=15711&contentlan=1&culture=fi-FI

Yhteystiedot

Hongkongin-pääkonsulaatti

10/F Club Lusitano
16 Ice House Street
Central

HONG KONG
+852 252 553 85

Päivystys: Kun edustusto on suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555, faksi +358 9 629 840 ja sähköposti Paivystys.um@formin.fi.

Tämä dokumentti

Päivitetty 23.5.2016

Takaisin ylös