Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
puh: 0295 350 000
Kaikki yhteystiedot | Saapumisohjeet
Matkustustiedotteet, 23.2.2016

Macao: matkustustiedote

Turvallisuustaso

Noudatettava tavanomaista varovaisuutta

Muut turvallisuustason tiedot

Pidä huolta passista ja arvoesineistä.

Ajankohtaista

UM:n matkustustiedotteet ovat suosituksia, matkapäätöksestä vastaa aina matkustaja itse. Paikallisilla viranomaisilla on ensisijainen vastuu kaikkien maan alueella oleskelevien ihmisten turvallisuudesta. Hätätilanteissa vastuu etsintä- ja pelastustoimista on paikallisilla viranomaisilla. UM ja Suomen ulkomaanedustustot avustavat suomalaisia konsulipalvelulain (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990498) mukaisesti.

UM suosittelee erityisesti omatoimimatkaajille matkustusilmoituksen tekemistä. Ohjeet löytyvät osoitteesta matkustusilmoitus.fi (https://matkustusilmoitus.fi). Kattava matkavakuutus on tarpeen. Vakuutusehdot ja vakuutuksen voimassaolo on syytä selvittää ennen matkaa.

Yleinen turvallisuustilanne

Macao on turvallinen matkakohde. Noudata kuitenkin liikkumisessa ja kaupankäynnin yhteydessä tai kasinoissa normaalia varovaisuutta.

Paikallisviranomaisten tiedotusta ja ohjeita on syytä seurata.

Macaon yleinen hätänumero on 999. Turisteja varten on avattu vuorokauden ympäri päivystävät hätänumerot 110 ja 112.

Rikollisuus

Passia ja arvoesineitä kannattaa säilyttää hotellin tallelokerossa tai muussa turvallisessa paikassa. Kaupungilla tulee tällöin pitää mukanaan kopio passin tietosivusta, Macaon viisumista ja maahantulokortista. Tee ilmoitus lähimmälle poliisiviranomaiselle jos passi katoaa tai varastetaan.

Liikenne

Taksikuljettajien englanninkielen taito on heikko. Kiinaksi kirjoitettu osoite on hyvä varata mukaan. Älä käytä epävirallisia takseja. Viralliset taksit ovat selvästi merkittyjä ja niillä on taksikohtainen tunnusnumero ja taksamittari.

Luonnonolot

Macaon viranomaiset seuraavat tarkasti säätilan muutoksia taifuunikaudella (kesäkuusta lokakuuhun) ja varoittavat niistä television ja radion välityksellä. Muutaman kerran vuodessa annetaan asteen 8 taifuunivaroituksia, jolloin lautta- ja lentoliikenne keskeytetään myrskyn vuoksi ja ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa.

Seuraa säätilannetta tiedotusvälineistä ja noudata Macaon viranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä.
Macaon ilmatieteen laitos (Macao Meteorological and Geophysical Bureau): http://www.smg.gov.mo/smg/e_index.htm

Pieniä maanjäristyksiä saattaa esiintyä 2-3 kertaa vuodessa.

Terveys

Kattava matkustajavakuutus on tarpeen. Sairaan tai kuolleen kotiuttaminen on kallista ja vaikea järjestää ilman kaikki vahingot kattavaa matkavakuutusta. Matkavakuutusyhtiöstä on hyvä selvittää sen hyväksymät kansainväliset lääkäriasemat Macaolla.

Matkailijan on aina hyvä selvittää ennakkoon matkakohteensa tartuntatautitilanne ja rokotussuositukset. Ne löydät seuraavien viranomaisten verkkosivuilta:

* Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, "Matkailijan terveysopas" https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas
* Maailman terveysjärjestö WHO http://www.who.int/en/
* Euroopan tartuntatautivirasto http://www.ecdc.europa.eu

Maahantulosäännökset

UM ei vastaa vieraiden valtioiden maahantulosäännöksistä, kuten passin voimassaoloa koskevista ehdoista tai viisumivelvollisuudesta. Ajankohtaiset maahantulosäädökset tulee varmistaa kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=15711&contentlan=1&culture=fi-FI

Lisätietoa maahantulosäännöksistä löytyy Macaon matkailuviranomaisten sivuilta (Macao Government Tourism Office): http://en.macaotourism.gov.mo/plan/beforeyoutravel.php.

Yhteystiedot

Hongkongin-pääkonsulaatti

10/F Club Lusitano
16 Ice House Street
Central

HONG KONG
+852 252 553 85

Päivystys: Kun edustusto on suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555, faksi +358 9 629 840 ja sähköposti Paivystys.um@formin.fi.

Tämä dokumentti

Päivitetty 23.5.2016

Takaisin ylös