Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 29.1.2016

Uusia suurlähettiläitä

Tasavallan presidentti on esittelyssään 29.1. määrännyt seuraavat edustustojen päälliköiden tehtävät:

Petri Puhakka. Kuva UM
Petri Puhakka. Kuva UM

Ulkoasiainneuvos Petri Puhakan Kuala Lumpurissa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.5.2016 lukien. Puhakka toimii tällä hetkellä ulkoministeriön hallintopalveluissa henkilöstön kehittämispäällikkönä, ja hän on ollut ulkoministeriön palvelussa vuodesta 1995 lähtien. Hallintopalveluiden lisäksi Puhakka on työskennellyt ministeriössä Amerikan ja Aasian osastolla Itä-Aasia-tiimin vetäjänä, sekä kauppapoliittisella, Eurooppa- ja poliittisella osastolla. Lisäksi Puhakalla on ulkoasiainhallinnon kokemusta Suomen pysyvästä edustustosta EU:ssa, Suomen pysyvästä edustustosta Genevessä, Suomen erityisedustustosta Natossa sekä Reykjavikin-suurlähetystöstä.

Manu Virtamo. Kuva UM
Manu Virtamo. Kuva UM

Tokion-suurlähetystön päällikön, ulkoasiainneuvos Manu Virtamon New Yorkissa olevan pääkonsulaatin päällikön tehtävään 1.9.2016 lukien. Virtamo on toiminut pääkonsulina myös Los Angelesissa ja ministerineuvoksena Washingtonin-suurlähetystössä. Lisäksi hänellä on ulkoasiainhallinnon kokemusta Tukholman-suurlähetystöstä sekä Marseillen-konsulinvirastosta. Ministeriössä Virtamo on toiminut mm. Team Finland -koordinaattorina, EU:n kauppapolitiikan koordinoinnista vastaavana yksikönpäällikkönä kauppapoliittisella osastolla, sekä ulkomaankauppaministerien  ja kauppapoliittisten alivaltiosihteerien virkamiessihteerinä. Virtamo on tullut ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1980.

Pekka Puustinen. Kuva: UM
Pekka Puustinen. Kuva: UM

Ulkoministeriön kehityspoliittisen osaston päällikön, ulkoasiainneuvos Pekka Puustisen Pariisissa Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestössä (OECD) olevan pysyvän edustuston päällikön tehtävään 1.9.2016 lukien. Puustinen on tullut ulkoministeriön palvelukseen 1991. Kehityspoliittisen osaston lisäksi hän on työskennellyt muun muassa Amerikan ja Aasian osastolla, ulkoministeriön valtiosihteerin kansliassa sekä hallinnollisella osastolla. Ulkomaanedustustoissa Puustinen on työskennellyt Bonnissa ja Berliinissä, sekä Suomen Brysselissä sijaitsevan EU-edustuston hallintopäällikkönä.

Christer Michelsson. Kuva UM
Christer Michelsson. Kuva: UM

Ulkoministeriön kiertävä suurlähettiläs Etelä-Kaukasiassa, ulkoasiainneuvos Christer Michelssonin Vilnassa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2016 lukien. Vuonna 1986 ulkoministeriön palvelukseen tulleella Michelssonilla on vankka kokemus ulkoasiainhallinnosta. Hän on toiminut Suomen Ukrainan-suurlähettiläänä sekä työskennellyt Moskovan-, Pekingin-, Bonnin- ja Madridin-suurlähetystöissä. Ministeriössä Michelsson on toiminut hallinnollisen osaston henkilöstösuunnitteluyksikön päällikkönä, ja lisäksi hän on työskennellyt kansalaispalveluissa ja poliittisella osastolla.

Lisäksi tasavallan presidentti päätti sivuakkreditoida Nairobin-suurlähetystön päällikön, suurlähettiläs Tarja Fernándezin edustamaan Suomea myös Ugandassa.

Tämä dokumentti

Päivitetty 29.1.2016

Takaisin ylös