Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
puh: 0295 350 000
Kaikki yhteystiedot | Saapumisohjeet
Matkustustiedotteet, 7.6.2016

Jemen: matkustustiedote

Turvallisuustaso

Poistuttava maasta välittömästi

Muut turvallisuustason tiedot

Jemen on kaaoksen partaalla (konflikti, humanitaarinen katastrofi). Maahan matkustaminen on äärimmäisen vaarallista. Jemenissä olevia suomalaisia kehotetaan poistumaan maasta välittömästi.

Ajankohtaista

UM:n matkustustiedotteet ovat suosituksia, matkapäätöksestä vastaa aina matkustaja itse. Paikallisilla viranomaisilla on ensisijainen vastuu kaikkien maan alueella oleskelevien ihmisten turvallisuudesta. Hätätilanteissa vastuu etsintä- ja pelastustoimista on paikallisilla viranomaisilla. UM ja Suomen ulkomaanedustustot avustavat suomalaisia konsulipalvelulain (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990498) mukaisesti.

UM suosittelee erityisesti omatoimimatkaajille matkustusilmoituksen tekemistä. Ohjeet löytyvät osoitteesta matkustusilmoitus.fi (https://matkustusilmoitus.fi). Kattava matkavakuutus on tarpeen. Vakuutusehdot ja vakuutuksen voimassaolo on syytä selvittää ennen matkaa.

Yleinen turvallisuustilanne

Jemen on kaaoksen partaalla (konflikti, humanitaarinen katastrofi). Kaikkea matkustamista maahan tulee ehdottomasti välttää. Jemenissä jo oleskelevia suomalaisia kehotetaan poistumaan maasta välittömästi. Tilanne Jemenissä on tulenarka ja levoton. Diplomaattikunta on poistunut maasta.

Suomen kunniapääkonsulaatti, Sanaa (Jemen) tilapäisesti poissa toiminnasta.

Jemenissä ei ole yhtään toiminnassa olevaa EU- tai diplomaattiedustustoa tällä hetkellä.

Embassy of the Republic of Yemen
Budapester Strasse 37, 10787 Berlin
Tel. +4930 897 30 50
Fax: +49 30 897 305 82
Sähköposti: info@botschaft-jemen.de

Rikollisuus

Ulkomaalaisten kidnappaukset ovat suuri uhka kaikkialla maassa.

Terveys

Terveydenhoito on alkeellista. Rannikkoseuduilla esiintyy malariaa, denguekuumetta ja poliota sekä ajoittain riftvalley-kuumetta. Maan sairaaloiden kapasiteetti on äärimmäisen heikko.

Matkailijan on aina hyvä selvittää ennakkoon matkakohteensa tartuntatautitilanne ja rokotussuositukset. Ne löydät seuraavien viranomaisten verkkosivuilta:

* Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, "Matkailijan terveysopas" https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas
* Maailman terveysjärjestö WHO http://www.who.int/en/
* Euroopan tartuntatautivirasto http://www.ecdc.europa.eu

Maahantulosäännökset

UM ei vastaa vieraiden valtioiden maahantulosäännöksistä, kuten passin voimassaoloa koskevista ehdoista tai viisumivelvollisuudesta. Ajankohtaiset maahantulosäädökset tulee varmistaa kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=15711&contentlan=1&culture=fi-FI

Yhteystiedot

Riadin-suurlähetystö

Diplomatic Quarter
P.O: Box 94363
RIYADH 11693
SAUDI ARABIA
+966 114 881 515
www.finland.org.sa

Päivystys: Kun edustusto on suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555, faksi +358 9 629 840 ja sähköposti Paivystys.um@formin.fi.

Tämä dokumentti

Päivitetty 7.6.2016

Takaisin ylös