Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
puh: 0295 350 000
Kaikki yhteystiedot | Saapumisohjeet
Matkustustiedotteet, 1.6.2016

Taiwan: matkustustiedote

Turvallisuustaso

Noudatettava tavanomaista varovaisuutta

Muut turvallisuustason tiedot

Saari on turvallinen matkakohde, ulkomaalaisiin kohdistuvia rikoksia hyvin vähän.

Ajankohtaista

UM:n matkustustiedotteet ovat suosituksia, matkapäätöksestä vastaa aina matkustaja itse. Paikallisilla viranomaisilla on ensisijainen vastuu kaikkien maan alueella oleskelevien ihmisten turvallisuudesta. Hätätilanteissa vastuu etsintä- ja pelastustoimista on paikallisilla viranomaisilla. UM ja Suomen ulkomaanedustustot avustavat suomalaisia konsulipalvelulain (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990498) mukaisesti.

UM suosittelee erityisesti omatoimimatkaajille matkustusilmoituksen tekemistä. Ohjeet löytyvät osoitteesta matkustusilmoitus.fi (https://matkustusilmoitus.fi). Kattava matkavakuutus on tarpeen. Vakuutusehdot ja vakuutuksen voimassaolo on syytä selvittää ennen matkaa.

Yleinen turvallisuustilanne

Taiwanissa oleskelu on turvallista normaalia varovaisuutta noudattaen.

Rikollisuus

Pikkurikoksia voi tapahtua esimerkiksi ruuhkaisilla ”night market”-alueilla, joissa on syytä olla tarkkaavainen mm. taskuvarkauksien varalta.

Liikenne

Taiwanissa on eniten skoottereita maailmassa suhteessa väkimäärään. Liikenne on kaupunkialueilla ruuhkaista ja liikennesääntöjen noudattaminen toisinaan vajavaista. Liikenteessä tulee olla tarkkaavainen, etenkin teitä ylittäessä.

Luonnonolot

Pieniä maanjäristyksiä esiintyy jatkuvasti pääasiassa Taiwanin saaren keskiosassa ja merialueella Taiwanista itään.

Taifuunit ovat yleisiä. Kausi kestää normaalisti kesäkuusta lokakuuhun. Taifuunien aiheuttamat tuhot ovat yleensä pieniä ja suurimman uhkan muodostavat sateiden aiheuttamat maanvyörymät vuoristoalueilla.

Sateet aiheuttavat tulvia myös kaupunkialueilla. Taifuunin aikana ulkona ja etenkin vuoristossa liikkumista on vältettävä.

Säätilan tarkistaminen ennen pidempiä patikointimatkoja on suositeltavaa. Tietoa säästä ja muista luonnonilmiöistä saa Central Weather Bureaun sivulta http://www.cwb.gov.tw/.

Terveys

Yleinen hygieniataso Taiwanissa on hyvä. Hanavettä ei kuitenkaan suositella juotavaksi. Syömistä katuruokapaikoissa kannattaa välttää.

Tietoa erilaisia hätätilanteita varten, taiwanilaisten viranomaisten yhteystietoja sekä tietoja turisteja hoitavista sairaaloista löytyy tältä englanninkieliseltä sivulta: http://eng.taiwan.net.tw/m1.aspx?sNO=0002068

Matkailijan on aina hyvä selvittää ennakkoon matkakohteensa tartuntatautitilanne ja rokotussuositukset. Ne löydät seuraavien viranomaisten verkkosivuilta:

* Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, "Matkailijan terveysopas" https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas
* Maailman terveysjärjestö WHO http://www.who.int/en/
* Euroopan tartuntatautivirasto http://www.ecdc.europa.eu

Maan lait ja käytännöt

Salakuljetuksesta tai huumeiden maahantuonnista voi saada pitkän vankilatuomion.

Taiwanissa on käytössä myös kuolemantuomio.

Maahantulosäännökset

UM ei vastaa vieraiden valtioiden maahantulosäännöksistä, kuten passin voimassaoloa koskevista ehdoista tai viisumivelvollisuudesta. Ajankohtaiset maahantulosäädökset tulee varmistaa kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=15711&contentlan=1&culture=fi-FI

Maahantulosäännöistä lisätietoja antaa Taipei Representative Office in Finland http://www.roc-taiwan.org/FI.

Yhteystiedot

Hongkongin-pääkonsulaatti

10/F Club Lusitano
16 Ice House Street
Central

HONG KONG
+852 252 553 85

Päivystys: Kun edustusto on suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555, faksi +358 9 629 840 ja sähköposti Paivystys.um@formin.fi.

Tämä dokumentti

Päivitetty 1.6.2016

Takaisin ylös