Sjöekipaget, PB 176, 00023 Statsrådet, Finland
Växel: +358 295 16001
Alla kontaktuppgifter
Nyheter, 10.7.2015

Ny ambassadör till Peking och sidoackrediteringar till Slovakien och Ghana

Republikens president har vid sin föredragning fredagen den 10 juli utnämnt utrikesrådet Marja Rislakki till chef för ambassaden i Peking från och med den 1 oktober 2015.

kybersuurlähettiläs Marja Rislakki

Marja Rislakki är för närvarande Finlands ambassadör för cybersäkerhet och har tidigare tjänstgjort som ställföreträdande ständig representant vid Finlands EU-representation och som ambassadör med ansvar för Coreper I-frågor.

Rislakki har också haft hand om beredningen av förhandlingarna om EU:s utvidgning  i EU-representationen. Dessutom har hon tjänstgjort vid Finlands ambassader i Madrid, London och Bryssel.

Marja Rislakki inledde sin tjänstgöring vid utrikesministeriet 1983 och har innehaft olika uppgifter i anslutning till bl.a. handelspolitiska frågor och EU-frågor. Vid avdelningen för Amerika och Asien har hon varit chef för enheten för Nordamerika. Åren 2013–2014 var Rislakki statssekreterare för näringsministern vid arbets- och näringsministeriet.

Rebublikens president fattade även beslut om följande sidoackrediteringar: Finlands ambassadör i Tjeckien Helena Tuuri att representera Finland även i Slovakien samt Finlands ambassadör i Nigeria Pirjo Suomela-Chowdhury att representera Finland även i Ghana. 

För mera information: personaldirektör Vesa Lehtonen, tfn 0295 351 439

Detta dokument

Mer på webbplatsen

Mer hos övriga utrikesförvaltningen

Uppdaterat 9.7.2015

Takaisin ylös