Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 21.5.2015

Marjaana Sall EU:n suurlähettilääksi Mauritiukselle

Marjaana Sall. Kuva: EU-edustusto Nairobi

EU:n korkea edustaja Federica Mogherini on nimittänyt Marjaana Sallin EU:n suurlähettilääksi Mauritiukselle. Kausi on nelivuotinen ja alkaa syyskuun alussa.

Viimeiset neljä vuotta Sall on työskennellyt EU:n Kenian-delegaatiossa, joista viimeiset kuukaudet Kenian edustuston asiainhoitajana.

Sall on aikaisemmin työskennellyt muun muassa mm. Suomen YK-edustustossa New Yorkissa sekä kakkosvirkamiehenä Suomen suurlähetystöissä Indonesiassa ja Etelä-Afrikassa. Sall on tullut ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1997.

Mauritiuksen EU-edustuston päällikkö vastaa myös EU:n suhteista Seychellien ja Komorien kanssa sekä EU:n yhteistyöstä IOC:n (Indian Ocean Commission) kanssa.

"Keskeinen tavoitteeni on edistää poliittista ja taloudellista yhteistyötä EU:n ja kyseisten maiden välillä kansallisissa, alueellisissa ja globaaleissa asioissa. Meriliikenteen turvallisuuden edistäminen Intian valtamerellä ja ilmastonmuutokseen liittyvät kysymykset ovat esimerkkejä kysymyksistä, joissa voimme toimia yhdessä", Sall sanoo.

Marjaana Sall on ensimmäinen suomalainen nainen, joka on valittu EU:n suurlähettilääksi.

Lisätietoja: Marjaana Sall, puh.+254 722 685 365, Marjaana.SALL@eeas.europa.eu ja alivaltiosihteeri Pirkko Hämäläinen, puh. 0295 351 429.

Tämä dokumentti

Päivitetty 21.5.2015

Takaisin ylös