Sjöekipaget, PB 176, 00023 Statsrådet, Finland
Växel: +358 295 16001
Alla kontaktuppgifter

Exportfrämjande resor

Utlandsresor i syfte att främja export och internationalisering, så kallade exportfrämjande resor, är en viktig del av den service Team Finland erbjuder företagen.

Merparten av de exportfrämjande resorna på hög nivå leds av en minister, men en del resor företas under ledning av republikens president. Företagsdelegationerna kan enligt temat för resan ledas av olika ministrar.

Huvudrollen på resorna spelas av företagen och insatserna för att skapa affärsmöjligheter för dem. Ministrarna biträder företagen som galjonsfigurer och talesmän.

I många länder är ministrarnas prestige ytterst värdefull då det gäller att hitta nya affärspartners och att underlätta tillträde till nya marknader.

Det är i regel Finpro som samlar ihop företagsdelegationerna och gör upp deras program. I fråga om resor till Ryssland är huvudarrangör Finsk-ryska handelskammaren (på finska). Alla resor förbereds i ett nära samarbete med det lokala Team Finland-teamet i mållandet.

Team Finland-nätverket ordnar evenemang också i Finland för att främja export och internationalisering. Evenemangen arrangeras bland annat i samband med att utländska företagsdelegationer besöker Finland.

Detta dokument

Mer på webbplatsen

Mer på internet

Sidansvarig Avdelningen för externa ekonomiska relationer

Uppdaterat 8.9.2017

Takaisin ylös