Sjöekipaget, PB 176, 00023 Statsrådet, Finland
Växel: +358 295 16001
Alla kontaktuppgifter
Nyheter, 10.4.2015

Presidenten utnämnde nya beskickningschefer till Bryssel, Katmandu och Singapore samt fattade beslut om sidoackreditering till Jordanien

Vid sin föredragning fredagen den 10 april har Republikens president utnämnt följande nya ambassadörer:

Timo Ranta

Utrikesrådet Timo Ranta till chef för Finlands ambassad i Bryssel från och med den 1 september 2015. Ranta är för närvarande chef för ambassaden i Luxemburg. Han har tidigare arbetat som europa- och utrikeshandelsministerns tjänstemannasekreterare. Ranta har arbetat vid såväl utrikesministeriets som statsrådets kanslis EU-sekretariat samt vid Finlands EU-representantion. Även på utrikesministeriets politiska avdelning hade han uppgifter i anslutning till Europeiska unionen. Åren 2008-2011 arbetade Ranta vid ministerrådets sekretariat, senast inom staben för Europeiska rådets ordförande. Ranta har tjänstgjort vid utrikesministeriet sedan 1995.

Jorma Suvanto

Utrikesrådet Jorma Suvanto till chef för Finlands ambassad i Katmandu från och med den 1 september 2015. Suvanto övergår till Katmandu från uppgiften som chef för enheten för södra Afrika vid avdelningen för Afrika och Mellanöstern som han har handhaft sedan 2007.  Suvanto som inledde sin tjänstgöring vid utrikesministeriet 1989 har även tjänstgjort vid Finlands ambassader i Dar es Salaam och Lusaka samt på avdelningen för utvecklingssamarbete.

Paula Parviainen

Utrikesrådet Paula Parviainen till chef för Finlands ambassad i Singapore från och med den 16 augusti 2015. Parviainen är för närvarande ställföreträdande chef för beskickningen i Peking. Hon har även erfarenhet från Finlands FN-representation och ambassaden i Paris. I Finland har Parviainen tjänstgjort vid handelspolitiska avdelningen och protokollavdelningen, vid enheten för Asien och Oceanien samt som utrikeshandelsministerns pressattaché. Parviainen har inlett sin tjänstgöring vid utrikesministeriet 1995.

Dessutom sidoackrediterade Republikens president chefen för beskickningen i Beirut, ambassadör Matti Lassila till Jordanien.

Detta dokument

Mer på webbplatsen

Uppdaterat 10.4.2015

Takaisin ylös