Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 10.4.2015

Presidentti määräsi uusia edustustonpäälliköitä Brysseliin, Katmanduun ja Singaporeen sekä päätti sivuakkreditoinnista Jordaniaan

Tasavallan presidentti on esittelyssään perjantaina 10. huhtikuuta määrännyt seuraavat uudet suurlähettiläät:

Timo Ranta. Kuva: UM

Ulkoasiainneuvos Timo Rannan Brysselissä olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2015 lähtien. Ranta toimii tällä hetkellä Luxemburgissa olevan suurlähetystön päällikkönä. Aiemmin hän on työskennellyt eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin virkamiessihteerinä. Ranta on työskennellyt niin ulkoministeriön kuin valtioneuvoston kanslian EU-sihteeristössä sekä Suomen EU-edustustossa. Myös ulkoministeriön poliittisella osastolla hänen tehtävänsä liittyivät Euroopan unioniin. Vuosina 2008–2011 Ranta työskenteli EU:n neuvoston sihteeristössä, viimeksi Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan kabinetissa. Ranta on tullut ulkoministeriön palvelukseen 1995.

Jorma Suvanto

Ulkoasiainneuvos Jorma Suvannon Katmandussa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2015 lukien. Suvanto siirtyy Katmanduun Afrikan ja Lähi-Idän osaston eteläisen Afrikan yksikön päällikön tehtävästä, jota hän on hoitanut vuodesta 2007 lähtien. Vuonna 1989 ulkoministeriön palvelukseen tullut Suvanto on myös palvellut Suomen Dar es Salaamin ja Lusakan-suurlähetystöissä sekä työskennellyt kehitysyhteistyöosastolla.

Paula Parviainen

Ulkoasiainneuvos Paula Parviaisen Singaporessa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 16.8.2015 lukien. Parviainen toimii tällä hetkellä Pekingin-edustuston päällikön sijaisena. Hänellä on myös kokemusta Suomen YK-edustustosta ja Pariisin-suurlähetystöstä. Kotimaassa Parviainen on toiminut kauppapoliittisella osastolla ja protokollaosastolla, Aasian ja Oseanian yksikössä sekä ulkomaankauppaministerin lehdistöavustajana. Parviainen on tullut ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1995.

Lisäksi tasavallan presidentti sivuakkreditoi Beirutin-edustuston päällikön suurlähettiläs Matti Lassilan Jordaniaan.

Tämä dokumentti

Päivitetty 13.4.2015

Takaisin ylös