Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Lehdistötiedotteet, 29.1.2015

Toivakka: yritykset mukaan valtion matkoille

Tiedote 30/2015
29.1.2015

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka palasi tänään Pekingistä ja Shanghaista, jossa hän vieraili vienninedistämismatkalla yli 40 yritysedustajan kanssa Kiinan kauppaministeri Gao Huchengin kutsusta.

Matkalla Toivakka tapasi muun muassa kauppaministerin ja vienninvalvontaviranomaisen AQSIQ:n pääjohtajan, joka vastaa Suomen elintarvikeluvista Kiinaan. Kaikissa tapaamisissa oli mukana yritysedustajia, joilla oli samalla mahdollisuus kertoa osaamisestaan sekä kohtaamistaan haasteista Kiinan markkinoilla.

"Tahdon kiittää ministeri Toivakkaa ja koko Team Finlandia erinomaisista tapaamisista. Kiinan kaltaisessa valtiojohtoisessa maassa ministerin läsnäolo ja rooli ovien avaajana on erityisen merkityksellistä. On hienoa, että delegaation ICT-yrityksille, joita edustivat Supercell, Nokia, F-Secure, OpusCapita, Qvantel, Roidu, Digile, Avain Technologies ja Uros, annettiin mahdollisuus kertoa yrityksistään useissa eri tapaamisissa" kertoo ICT-yritysdelegaation johtaja Matti Roto.

"Liian usein suomalainen ministeri- tai virkamiesvaltuuskunta matkustaa ulkomaille ja tapaa vain toisen julkisen vallan edustajia. Kuitenkin suomalainen osaaminen globaalien haasteiden ratkaisemiseksi löytyy usein juuri yrityksistämme. On väärin luulla, että poliitikko voisi yksin löytää ratkaisun maailman ongelmiin. Esitän, että ministerit ja korkeat virkamiehet aina kun mahdollista valtion matkoilla ja verorahoilla matkustaessaan ottavat mukaan myös yrityksiä, joiden vientiä voidaan edistää. Näin yrityksemme saavat lisää tunnettavuutta, vientiä voidaan vahvistaa, kerryttää verotuloja ja synnytettyä työtä ja työpaikkoja Suomeen" esittää ministeri Toivakka. 

Lisätietoja: Miika Tomi, eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin lehdistöavustaja, ulkoasiainministeriö, puh. 050 574 0507, Matti Roto, Qvantelin hallituksen puheenjohtaja, puh. 044 722 2888

Tämä dokumentti

Päivitetty 3.2.2015

Takaisin ylös