Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Lehdistötiedotteet, 24.9.2014

Vietnam hakee taloudellisia yhteistyömahdollisuuksia Suomesta 

Tiedote 202/2014
24.9.2014

Vietnamin varapääministeri Hoang TrungHai seurueineen vierailee Suomessa 24.–27. syyskuuta tutustumassa suomalaisiin yrityksiin ja elinkeinoelämän edustajiin. Varapääministerin seurueeseen kuuluu edustajia Vietnamin hallituksesta, ulkoministeriöstä sekä kauppa- ja teollisuusministeriöstä.

Varapääministeri Hoang Trung Hai tapaa vierailullaan pääministeri Alexander Stubbin, eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakan sekä elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren. Ministerit keskustelevat tapaamisessaan Suomen ja Vietnamin kaupallisten ja taloudellisten suhteiden kehittämisestä sekä alueellisista kysymyksistä. Lisäksi varapääministeri Hoang Trung Hain seurue käy tutustumassa suomalaiseen osaamiseen ympäristöteknologian yrityksissä.

Vietnam on ollut yksi Suomen pitkäaikaisista kehitysavun saajista, mutta maan viime vuosien ripeän taloudellisen kehityksen myötä suhde on siirtymässä muihin yhteistyön muotoihin. Jatkossa Suomi painottaa siirtymävaiheessa uusien kumppanuuksien luomista ja yhteistyötä halutaan kehittää useilla eri osa-alueilla kuten koulutus, tutkimus, kulttuuri, talous ja kauppa.

EU neuvottelee Vietnamin kanssa vapaakauppasopimusta, mikä avaa myös uusia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Vietnamin markkinoilla Suomella on potentiaalia esimerkiksi tietotekniikassa, energia- ja ympäristösektoreilla, vesihuollossa, sellu- ja puuteollisuudessa, metsäteollisuudessa, kemianteollisuudessa ja koulutussektorilla.

Lisätiedot: hallinnollinen ulkoasiainsihteeri Marita Meranto, Itäisen Aasian ja Osenian yksikkö, puh. 0400 445 035

Tämä dokumentti

Päivitetty 24.9.2014

Takaisin ylös