Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 21.8.2014

Maailman Markkinat 2014 on julkaistu

Maailman markkinat on ulkoministeriön vuosittain julkaisema kansainvälisten kauppa- ja taloussuhteiden katsaus. Se valottaa maailmantaloudessa, kauppapolitiikassa ja yksittäisillä markkinoilla tapahtuvia muutoksia.

Vuoden 2014 Maailman markkinat -julkaisun teemana on Afrikka. Julkaisu sisältää kauppapoliittisen yleiskatsauksen lisäksi maakohtaiset katsaukset lähes 30 maasta avaten niiden viimeaikaista yhteiskunnallista, taloudellisesta sekä sääntely-ympäristöön liittyvää kehitystä.

Monet suomalaisyritykset ovat heränneet lupaavien Afrikan markkinoiden mahdollisuuksiin. Afrikan taloudet kehittyvät vauhdilla. Maanosa on merkittävästi kehittyvä markkina-alue, joka tarjoaa tulevaisuudessa yhä enemmän mahdollisuuksia myös suomalaisille yrityksille. Afrikan talouksien kasvu tuo mukanaan miljardiluokan investointeja muun muassa energiaan, liikenneinfrastruktuuriin ja tietoliikenteeseen.

Maailman markkinat on osa Team Finland -verkoston kansainvälisillä markkinoilla toimiville suomalaisyrityksille tarjoamaa maa- ja markkinatietoutta.

Ennakointitieto, maatieto ja tieto liiketoimintamahdollisuuksista ovat jatkossakin tärkeää yrityksiä tukevaa ulkoministeriön toimintaa verkostoitumis- ja arvovaltapalvelujen sekä kaupanestetyön ohella.

Lue tuore julkaisu täältä.

Päivitetty 21.8.2014

Takaisin ylös