Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 28.3.2014

Uudet suurlähettiläät Indonesiaan ja Tshekkiin

Päivi Hiltunen-Toivio. Kuva: UM

Tasavallan presidentti määräsi 28. maaliskuuta seuraavat uudet suurlähettiläät:

Ulkoasiainneuvos Päivi Hiltunen-Toivion Jakartassa, Indonesiassa, olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 15.8.2014 lähtien.

Hiltunen-Toivio toimii tällä hetkellä Suomen suurlähettiläänä Prahassa, Tshekissä. Hän on työskennellyt myös Suomen pääkonsulina Shaghaissa sekä eri tehtävissä Suomen Pariisin-suurlähetystössä ja EU-edustustossa Brysselissä.

Suomessa Hiltunen-Toivio on toiminut erilaisissa EU:hun liittyvissä tehtävissä, kuten ulkoministeriön EU-puheenjohtajuussihteeristön apulaispääsihteerinä, Eurooppa-osastolla EU:n laajentumisen yksikön päällikkönä ja valtioneuvoston kansliassa EU-asioiden erityisasiantuntijana. Hiltunen-Toiviolla on kokemusta myös ulkoministeriön poliittiselta, kauppapoliittisella, oikeudelliselta ja protokollaosastolta.

Hiltunen-Toivio aloitti ulkoministeriön palveluksessa 1979. 
Helena Tuuri. Kuva: UM

Ulkoasiainneuvos Helena Tuurin Prahassa, Tshekissä, olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 15.8.2014 lähtien.

Tuuri siirtyy Prahaan ulkoministeriön Afrikan ja Lähi-idän osastolta Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan yksiköstä, jonka päällikkönä hän on toiminut vuodesta 2008. Hänellä on kokemusta myös ministeriön kauppapoliittiselta, oikeudelliselta, Eurooppa-osastolta ja kehitysyhteistyöosastolta.

Tuuri on työskennellyt myös valtioneuvoston kansliassa EU-sihteeristön apulaispäällikkönä ja pääministerin EU-neuvonantajana sekä eduskunnassa suuren valiokunnan valiokuntaneuvoksena.

Suomen ulkomaanedustustoissa Tuuri on työskennellyt suurlähetystössä Pariisissa ja EU-edustustossa Brysselissä.

Tuuri aloitti diplomaattiuransa ulkoministeriössä 1987. 

Lisätietoja: henkilöstöjohtaja Vesa Lehtonen, puh. 0295 351 439

Tämä dokumentti

Päivitetty 28.3.2014

Takaisin ylös