Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 19.2.2014

Tuomioja: Suomi tukee Ranskaa 2015 ilmastokokouksen valmisteluissa

Ulkoministeri Erkki Tuomioja lupasi Suomen tekevän yhteistyötä Ranskan kanssa, jotta vuoden 2015 kansainvälisestä ilmastokokouksesta tulee menestys. Tuomioja keskusteli asiasta Ranskan ulkoministerin Laurent Fabiuksen kanssa Pariisin-vierailullaan.

Ministerit tapasivat Quai d’Orsayssa, Ranskan ulkoministeriössä. Kuva: Marko Ruonala
Ministerit tapasivat Quai d’Orsayssa, Ranskan ulkoministeriössä.

Ministeri Fabius totesi tapaamisen jälkeen tiedotustilaisuudessa ehdottaneensa Tuomiojalle yhteistyötä, kun Ranska valmistelee ilmastokokousta. Tuomiojan mukaan Suomi tukee Ranskan ponnisteluja tapahtuman onnistumiseksi.

Ilmastokokous järjestetään marras-joulukuussa 2015 Le Bourget’n messualueella Pariisin koillispuolella.

Fabius kiitti Suomea aktiivisuudesta Afrikassa

Suomella ja Ranskalla on Fabiuksen mukaan paljon yhteistä, kuten samankaltainen lähestymistapa kansainvälisiin kysymyksiin. Molemmat maat ovat sitoutuneet voimakkaasta EU:n sotilaallisiin ja siviilioperaatioihin. Fabius kiitti Tuomiojaa Suomen aktiivisuudesta Afrikassa.

Ministerit keskustelivat myös Ukrainan tilanteesta ja Venäjä-suhteista. Tuomiojan mukaan Suomella ja Ranskalla on paljon yhteistä EU-kysymyksissä sekä lähialueisiin liittyvissä kysymyksissä. Tuomioja totesi, että molemmilla mailla on kiinnostusta kehittää yhteistä eurooppalaista puolustus- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Tuomioja kiitti Ranskaa johtoroolista Keski-Afrikan tasavallan kriisin ratkaisemiseksi. Ministeri totesi, että myös Suomi on valmis antamaan panoksensa EU:n operaatioon. Tuomiojan mukaan EU:n tulisi toimia tehokkaasti, jotta humanitaarinen katastrofi alueella vältettäisiin.

Tämä dokumentti

Päivitetty 19.2.2014

Takaisin ylös