Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 13.2.2014

Uudet edustustonpäälliköt Luxemburgiin, Tukholmaan, YK-edustustoon ja Hongkongiin

Tasavallan presidentti määräsi 14. helmikuuta seuraavat uudet edustustonpäälliköt:

Timo Ranta. Kuva: UM
Ulkoasiainneuvos Timo Ranta Luxemburgissa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2014 lähtien.
Ranta toimii tällä hetkellä eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin virkamiessihteerinä. Aiemmin hän on työskennellyt EU-asioiden parissa sekä kansallisissa että EU:n organisaatioissa. Suomessa Ranta on työskennellyt niin ulkoministeriön kuin valtioneuvoston kanslian EU-sihteeristössä sekä Suomen EU-edustustossa. Myös ulkoministeriön poliittisella osastolla hänen tehtävänsä liittyivät Euroopan unioniin. Vuosina 2008-2011 Ranta työskenteli EU:n neuvoston sihteeristössä, viimeksi Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan kabinetissa.
Ranta on tullut ulkoministeriön palvelukseen 1995.
Jarmo Viinanen. Kuva: UM

Ulkoasiainneuvos Jarmo Viinanen Tukholmassa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.8.2014 lähtien.

Viinanen siirtyy Tukholmaan New Yorkista, jossa hän on työskennellyt Suomen pysyvänä YK-edustajana eli YK-suurlähettiläänä vuodesta 2009 lähtien. New Yorkissa hän toimi muun muassa YK:n lastenrahaston UNICEF:n hallintoneuvoston puheenjohtajana vuonna 2013

Viinanen on palvellut Suomen ulkomaanedustustoissa myös Washingtonissa, Tel Avivissa ja Wienissä.

Ministeriössä Viinanen on työskennellyt hallinnollisella, poliittisella ja kauppapoliittisella osastolla. Hän on toiminut myös ulkoministerin virkamiessihteerinä.

Vuosina 2000-2009 Viinanen toimi tasavallan presidentin kansliassa ulkopoliittisena neuvonantajana ja myöhemmin kansliapäällikkönä.

Viinanen on tullut ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1988.

Kai Sauer. Kuva: UM

Ulkoasiainneuvos Kai Sauer New Yorkissa, Yhdistyneissä kansakunnissa olevan Suomen pysyvän edustuston päällikön tehtävään eli Suomen YK-suurlähettilääksi 15.8.2014 lähtien.

Sauer siirtyy New Yorkiin Jakartasta, jossa hän toimii Suomen Indonesian-suurlähettiläänä. Hän on palvellut Suomen YK-edustustossa New Yorkissa aiemminkin. Lisäksi hän on työskennellyt Suomen ulkomaanedustuksessa suurlähetystössä Zagrebissa.

Sauerilla on YK-kokemusta myös Kosovosta, jossa hän työskenteli YK:n siviilikriisinhallinnossa UNMIK:ssa YK:n pääsihteerin erityisedustajan Harri Holkerin neuvonantajana. Hän on työskennellyt myös Wienissä YK:n pääsihteerin erityisedustajan Martti Ahtisaaren neuvonantajana Kosovon statusprosessissa UNOSEK-operaatiossa.

Sauer on tullut ulkoministeriöön vuonna 1995. Ministeriössä hän on työskennellyt poliittisella osastolla YK- ja yleisten globaaliasioiden yksikön päällikkönä sekä Eurooppa-osastolla Länsi-Balkanin yksikön päällikkönä. Hän on työskennellyt myös kauppapoliittisella osastolla ja lehdistö- ja kulttuuriosastolla.

Jari Sinkari. Kuva: UM

Ulkoasiainneuvos Jari Sinkari Hongkongissa olevan pääkonsulaatin päällikön tehtävään 1.9.2014 lähtien. 

Sinkari on työskennellyt vuodesta 2007 viestintä- ja kulttuuriosastolla, ensin ministeriön julkaiseman Kauppapolitiikka-lehden päätoimittajana, sitten viestintäyksikön päällikkönä ja vuodesta 2011 lähtien osaston apulaisosastopäällikkönä. Hän on työskennellyt myös Amerikan ja Aasian osastolla, kehitysyhteistyöosastolla ja kauppapoliittisella osastolla.

Ulkomaanedustustoissa Sinkari on työskennellyt New Yorkin pääkonsulaatissa varapääkonsulina ja Tokion suurlähetystössä.

Sinkari aloitti ulkoministeriössä 1997.

Tasavallan presidentti myös sivuakkreditoi Suomen Egyptin-suurlähettilään Tuula Yrjölän Sudaniin.

Lisätietoja: henkilöstöjohtaja Vesa Lehtonen, puh. 0295 351 439

Tämä dokumentti

Päivitetty 14.2.2014

Takaisin ylös