Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 30.1.2014

Uudet suurlähettiläät Kreikkaan, Sambiaan ja Islantiin sekä sivuakkreditoinnit Monacoon, Makedoniaan ja Mauritaniaan

Tasavallan presidentti päätti määrätä 31. tammikuuta seuraavat uudet suurlähettiläät ja sivuakkreditoinnit:

Pauli Mäkelä
Ulkoasiainneuvos Pauli Mäkelä Ateenassa, Kreikassa, olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2014 lähtien.

Mäkelä siirtyy Ateenaan ulkoministeriön taloudellisten ulkosuhteiden osastolta, jossa hän työskentelee Suomen taloudellisia ulkosuhteita koskevista energia-asioista vastaavana suurlähettiläänä. Aiemmin hän on työskennellyt ministeriössä kauppapoliittisella, oikeudellisella ja kehitysyhteistyöosastolla sekä Eurooppa-osastolla muun muassa Länsi-Euroopan yksikön päällikkönä.

Suomen ulkomaanedustustoissa Mäkelä on työskennellyt Marseillessa, Brysselissä, Caracasissa, Pariisissa, Hongkongissa pääkonsulina ja Roomassa kahteen otteeseen, ensin ministerineuvoksena ja myöhemmin suurlähettiläänä.

Mäkelä tuli ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1979.

Timo Olkkonen
Ulkoasiainneuvos Timo Olkkonen Lusakassa, Sambiassa, olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2014 lähtien.

Tällä hetkellä Olkkonen toimii ulkoministeriön kehityspoliittisella osastolla yleisen kehityspolitiikan ja suunnittelun yksikön päällikkönä. Hän on työskennellyt myös ministeriön poliittisella osastolla ja Afrikan ja Lähi-idän osastolla.

Ulkomaanedustustoissa Olkkonen on työskennellyt Suomen Etyj-edustustossa Wienissä, suurlähetystössä Nairobissa ja EU-edustustossa Brysselissä. Hän on työskennellyt kansainvälisten asioiden parissa myös opetusministeriössä ja EU:n komissiossa kansallisena asiantuntijana.

Olkkonen aloitti ulkoministeriön palveluksessa vuonna 1999.

Valtteri Hirvonen
Ulkoasiainneuvos Valtteri Hirvonen Reykjavikissa, Islannissa, olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2014 lähtien.

Hirvonen siirtyy Reykjavikiin ulkoasiainhallinnon tarkastajan sijaisen tehtävästä. Aiemmin hän on toiminut tiiminjohtajana Amerikan ja Aasian osaston eri tiimeissä, kehitysyhteistyöosastolla muun muassa johdon virkamiessihteerinä ja eri tehtävissä kauppapoliittisella ja poliittisella osastolla.

Suomen ulkomaanedustustoissa Hirvonen on työskennellyt Pjongjangissa, Tokiossa, Varsovassa, Méxicossa ja Canberrassa.

Hirvonen tuli ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1988.

Tasavallan presidentti päätti myös sivuakkreditoida Suomen Ranskan-suurlähettilään Risto Piipposen edustamaan Suomea myös Monacossa, Suomen Kroatian-suurlähettilään Timo Rajakankaan edustamaan Suomea myös Makedoniassa ja Suomen Marokon-suurlähettilään Christina Harttilan edustamaan Suomea myös Mauritaniassa.

Lisätietoja: henkilöstöjohtaja Vesa Lehtonen, puh. 0295 351 439

Tämä dokumentti

Päivitetty 31.1.2014

Takaisin ylös