Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 20.9.2013

Australian ja Uuden-Seelannin markkinat hyvin suomalaisten ulottuvilla

Suomen kauppa Australian kanssa on noin miljardi euroa ja Uuden-Seelannin kanssa noin 100 miljoonaa euroa. Kuva: Eero KuosmanenKahdenvälinen kauppa Suomen ja Australian välillä vuonna 2012 oli arvoltaan noin 800 miljoonaa euroa. Kuva: Eero Kuosmanen

"Suomalaisilla yrityksillä on hyvät edellytykset toimia Australiassa ja Uudessa-Seelannissa", uskoo alueelle loppuvuonna yritysvaltuuskunnan kanssa matkustava eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb.

Stubb puhui Australian ja Uuden-Seelannin liiketoimintamahdollisuuksia käsitelleessä ulkoministeriön ja Finpron yritysseminaarissa Säätytalolla 17. syyskuuta.

Moni suomalaisyritys toimii jo Aasian markkinoilla, eikä sieltä enää ole pitkä matka Australiaan ja Uuteen-Seelantiin, seminaarissa todettiin. Myös tarjolla olevat markkinat ovat ostovoimaiset. Maiden yhteenlaskettu väkimäärä on 27 miljoonaa. Australian talous on kasvanut joka vuosi viimeisen 22 vuoden aikana, ja myös Uuden-Seelannin talous on nousussa.

Ulkoministeriö voi tarjota yrityksille vetoapua omalta osaltaan. Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb tekee marras-joulukuun vaihteessa Team Finland -matkan Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Mukaan voi lähteä myös alueen liiketoimintamahdollisuuksista kiinnostuneiden yritysten edustajia.

Suomalaisyritysten apuna alueella toimivat lisäksi Suomen suurlähetystö Canberrassa ja Suomen Oseanian-alueen kunniakonsulit. Suurlähetystö esimerkiksi osallistuu suomalais-australialaisen kauppakamarin työhön ja voi myös avustaa suomalaisyrityksiä mahdollisissa kauppapoliittisissa ongelmissa.

Päivitetty 24.9.2013

Takaisin ylös