Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot

PERU/Sopivan teknologian käyttö andilaisten kasvien prosessoinnissa

Kuvaus

Hyvin alkaneen hankkeen jatkovaihe. Hankkeella pyritään luomaan uutta toimintamallia suosimalla paikallisia kestäviä lajikkeita ulkomaisten tuontikasvien kuten vehnän sijaan. Tämä lisää ravintoarvoiltaan laadukkaampien alkuperäiskasvien viljelyä ja niiden arvostusta. Samalla monipuolistetaan köyhien perheiden ja erityisesti lasten yksipuolista ruokavaliota. Tuotekehityksestä (mm. aamiaismurot, puurojauhot ym) vastaa Perun valtiollinen maatalousyliopisto, UNALM. Hankkeessa koulutetaan pienviljelijöitä. V. 2007 on aloitettu yhteisön tuella valmistuneen jatkojalostuslaitoksen käyttö. Samalla tuetaan paikallista pienyritysten verkostoa, jonka tavoitteena on kehittää ja markkinoida pienviljelijöiden tuotantoa. Partneri on brittiläisen INGOn Perun toimisto. Ritva Repo on tutkijana National Agricultural Universityssä, joka on toinen partneri Perussa. Lähestymistavan taustalla asukkaiden matala tulotaso, äitien ja lasten aliravitsemus, viljelijöiden tuotteiden kehittämiseen ja markkinointiin liittyvä osaaminen heikkoa. Nykyisin pursotintuotteiden prosessointi tehdään suuremmissa yrityksissä eikä paikallistasolla. Ruokaturvan parantaminen, köyhyyden vähentäminen

Myönnöt

2011: 28 379 €
2012: 18 358 €

Kohdemaa

Peru

Toimiala

Maatalousneuvonta 30%
Ruokakasvien tuotanto 30%
Maataloustuotteiden prosessointi 40%

Tuen tyyppi

Projektityyppiset hankkeet

Rahoituskanava

U-andsföreningen Svalorna rf

Ota yhteyttä

keo-30

Rahoituskohteen numero

45406901

Tunnus

UHA2011-005806

Luotu

12.1.2012

Sivua muokattu

1.11.2012

Asian tila

Vireillä

Tämä dokumentti

Päivitetty 30.8.2016

Takaisin ylös