Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 8.8.2013

Uusia suurlähettiläsnimityksiä

Seija ToroTasavallan presidentti määräsi 9. elokuuta ulkoasiainneuvos Seija Toron Maputossa, Mosambikissa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.11.2013 alkaen. Toro siirtyy Maputoon Kuubasta, jossa hän on toiminut UNICEF:n maapäällikkönä lokakuusta 2012.

Toro on toiminut vuosina 2007–2012 UNICEF:n Costa Rican maapäällikkönä. Torolla on kokemusta ulkoministeriön Afrikan ja Lähi-idän osastolta sekä kehityspoliittiselta osastolta, entiseltä nimeltään kehitysyhteistyöosastolta. Suomen ulkomaanedustustoista hän on työskennellyt Suomen pysyvässä YK-edustustossa New Yorkissa Suomen EU-puheenjohtajakauden aikana sekä Suomen suurlähetystöissä Roomassa ja Lusakassa. Hän on ollut myös Latinalaisen Amerikan Kehityspankin johtokunnan jäsen. Lisäksi hänellä on kansainvälistä kokemusta Euroopan Komissiosta.

Toro tuli ulkoministeriöön vuonna 1989.

Tasavallan presidentti sivuakkreditoi seuraavat suurlähettiläät:

Canberrassa, Australiassa olevan suurlähetystön päällikön, suurlähettiläs Pasi Patokallion edustamaan Suomea myös Papua-Uudessa-Guineassa.

New Delhissä, Intiassa olevan suurlähetystön päällikön, suurlähettiläs Aapo Pölhön edustamaan Suomea myös Bangladeshissä.

Madridissa, Espanjassa olevan suurlähetystön päällikkönä 1.9.2013 aloittavan suurlähettiläs Roberto Tanzi-Albin edustamaan Suomea myös Andorrassa.

Lisäksi tasavallan presidentti valtuutti ulkoministeriöstä käsin kiertävän suurlähettilään tehtävässä toimivan ulkoasiainneuvos Niklas Lindqvistin toimimaan myös Tadzhikistanissa.

Lisätietoja henkilöstöjohtaja Vesa Lehtonen, puh. 09 1605 5401

Tämä dokumentti

Päivitetty 9.8.2013

Takaisin ylös