Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 14.3.2013

Uusia päällikkönimityksiä

Tasavallan presidentti määräsi 15. maaliskuuta seuraavat uudet suurlähettiläät:

Sirpa MäenpääUlkoasiainneuvos Sirpa Mäenpään Addis Abebassa, Etiopiassa, olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2013 lähtien.

Mäenpää toimii tällä hetkellä Suomen Bangkokin-suurlähettiläänä vastuualueenaan Thaimaa, Myanmar, Kambodzha ja Laos. Ulkomaanedustustoissa hän on työskennellyt aiemmin Suomen Nairobin-suurlähetystössä ja väliaikaisena asiainhoitajana Managuassa.

Ulkoministeriössä Helsingissä Mäenpää on toiminut kehitysyhteistyöosastolla sekä Afrikan ja Lähi-idän osastolla eri tehtävissä, viimeksi apulaisosastopäällikkönä.

Mäenpää on tullut ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1983.

Kirsi WestphalenUlkoasiainneuvos Kirsti Westphalenin Bangkokissa, Thaimaassa, olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2013 lähtien.

Westphalen siirtyy Bangkokiin Los Angelesista, jossa hän on toiminut Suomen pääkonsulina vuodesta 2008. Hän on palvellut Suomen ulkomaanedustustoissa myös Pariisissa, Pekingissä, Suomen pysyvässä edustustossa YK:ssa New Yorkissa, Damaskoksessa ja Rabatissa, joista viimeksi mainitussa väliaikaisena asiainhoitajana.

Ulkoministeriössä Westphalen on työskennellyt eri tehtävissä kauppapoliittisella osastolla, poliittisella osastolla, lehdistö- ja kulttuuri-, protokolla- sekä kehitysyhteistyöosastolla ja lisäksi Afrikan ja Lähi-idän osastolla. Hän on toiminut myös ulkoministeriön islamkoordinaattorina ja kulttuurien ja uskontojen välisen dialogitiimin vetäjänä.

Westphalen aloitti palveluksensa ulkoministeriössä vuonna 1981.

Katja PehrmanTasavallan presidentti valtuutti lähetystöneuvos Katja Pehrmanin toimimaan Suomen ETYJ-lähettiläänä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestössä Etyjissä 1.9.2013 lähtien.

Pehrman toimii tällä hetkellä ulkoministeri Erkki Tuomiojan diplomaattiavustajana ja kabinettipäällikkönä. Aiemmin hän on työskennellyt poliittisella osastolla eri tehtävissä, viimeksi osaston päällikön ja alivaltiosihteerin virkamiessihteerinä. Pehrman on työskennellyt erityisesti turvallisuuspoliittisten kysymysten parissa mm. asevalvontayksikössä.

Suomen ulkomaanedustustoissa Pehrman on työskennellyt Suomen pysyvässä YK-edustustossa New Yorkissa muun muassa Suomen EU-puheenjohtajuustehtävissä. Lisäksi Pehrman on palvellut Suomen pysyvässä Etyj-edustustossa Wienissä, jossa hän toimi Suomen Etyj-puheenjohtajuuden aikana muun muassa Etyjin budjetti- ja hallintokomitean puheenjohtajana.

Pehrman on aloittanut ulkoministeriön palveluksessa vuonna 2002.

Lisäksi tasavallan presidentti sivuakkreditoi Kuala Lumpurissa olevan suurlähetystön päällikön, suurlähettiläs Matti Pullisen edustamaan Suomea myös Filippiineillä ja Pretoriassa olevan suurlähetystön päällikön, suurlähettiläs Petri Salon edustamaan Suomea myös Lesothossa.

Lisätietoja: henkilöstöjohtaja Vesa Lehtonen, puh. 09 1605 5401

Tämä dokumentti

Päivitetty 15.3.2013

Takaisin ylös