Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 14.2.2013

Uudet suurlähettiläät Egyptiin, Portugaliin, Espanjaan ja Georgiaan

Tasavallan presidentti määräsi 15. helmikuuta seuraavat uudet suurlähettiläät:

Tuula Yrjölä. Kuva. UMUlkoasiainneuvos Tuula Yrjölä Kairossa, Egyptissä olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2013 lähtien.

Yrjölä toimii tällä hetkellä ulkoministeriöstä käsin kiertävänä Keski-Aasian suurlähettiläänä, jonka toimialueena ovat Tadzhikistan, Turkmenistan ja Uzbekistan. Aiemmin hän on työskennellyt ulkomaanedustuksessa suurlähetystössä Kiovassa ja pääkonsulaatissa New Yorkissa.

Ulkoministeriössä Yrjölä on toiminut Itä-Euroopan ja Keski-Aasian yksikön päällikkönä ja eri tehtävissä itäosastolla, Eurooppa-osastolla ja lehdistö- ja kulttuuriosastolla.

Roberto Tanzi-Albi. Kuva: UMUlkoasiainneuvos Roberto Tanzi-Albi Madridissa, Espanjassa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2013 lähtien.

Tanzi-Albi siirtyy Madridiin Kairosta, missä hän on ollut suurlähettiläänä vuodesta 2009. Hän on työskennellyt Suomen suurlähetystössä Tallinnassa ministerineuvoksena sekä erilaisissa tehtävissä Pariisissa, Washingtonissa, Riadissa ja Mexicossa.

Ulkoministeriössä Tanzi-Albi on toiminut useissa tehtävissä poliittisella osastolla sekä Eurooppatiedotuksen päällikkönä ja tiedotusyksikön päällikkönä viestintä- ja kulttuuriosastolla.

Tanzi-Albi aloitti ulkoministeriössä vuonna 1984.

Outi Holopainen. Kuva: UMUlkoasiainneuvos Outi Holopainen Lissabonissa, Portugalissa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2013 lähtien.

Holopainen toimii tällä hetkellä turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikön päällikkönä. Aiemmin hän on työskennellyt asevalvonnan yksikön päällikkönä sekä muissa tehtävissä poliittisella osastolla. Hänellä on kokemusta myös hallinnollisella osastolla työskentelystä. Ulkomaanedustustoissa Holopainen on palvellut Bonnissa ja Tukholmassa.

Holopainen tuli ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1988.

Christer Michelsson. Kuva: UMUlkoasiainneuvos Christer Michelsson ulkoministeriöstä käsin kiertävän suurlähettilään tehtävään 20.2.2013 lähtien. Michelssonin toimialue on Georgia

Michelsson vastaa tällä hetkellä ulkoministeriön kansalaispalvelujen kehittämisestä. Hän on työskennellyt ministeriössä myös hallinnollisella, kauppapoliittisella ja poliittisella osastoilla sekä ulkoministeriön EU-sihteeristössä. Yksikön päällikkönä Michelsson on toiminut henkilöstösuunnitteluyksikössä.

Suomen ulkomaanedustustoissa Michelssonin on aiemmin työskennellyt Kiovassa suurlähettiläänä, Moskovassa ministerinä sekä erilaisissa tehtävissä Madridissa, Bonnissa ja Pekingissä.

Michelsson tuli ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1986.

Lisätietoja: henkilöstöjohtaja Vesa Lehtonen, puh. 09 1605 5401
 

Tämä dokumentti

Päivitetty 15.2.2013

Takaisin ylös