Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Lehdistötiedotteet, 12.11.2012

Ministeri Stubb Team Finland -matkalle Kazaniin

Tiedote 264/2012
12.11.2012

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb ja hänen johtamansa yritysvaltuuskunta tekevät 13.–15. marraskuuta Team Finland -vienninedistämismatkan Kazaniin. Kazan on Venäjällä sijaitsevan Tatarstanin tasavallan pääkaupunki. Valtuuskunta koostuu noin 30 eri suomalaisen yrityksen ja organisaation sekä Suomalais-venäläisen kauppakamarin edustajista.

Suomen tavoitteena on kehittää yhteistyösuhteitaan kattavasti Venäjän alueiden kanssa. Venäjällä on Pietarin ja Moskovan lisäksi kymmenkunta muuta miljoonakaupunkia, joiden joukkoon Kazan kuuluu. Tatarstan on yksi Venäjän dynaamisimmista keskuksista ja tunnettu erityisesti IT-alan kehityksestä.

Matkan tavoitteena on syventää olemassa olevia pitkäaikaisia yhteistyösuhteita ja edesauttaa uusien syntymistä sekä vahvistaa suomalaisten yritysten asemaa, parantaa niiden toimintaedellytyksiä ja vahvistaa Suomi-kuvaa Tatarstanissa. Kiinnostavia yhteistyöaloja Tatarstanin kanssa ovat rakentaminen, öljy- ja kaasuala, energiatehokkuus, Cleantech, uusiutuva energia ja jätehuolto, koulutusyhteistyö sekä matkailuala.

Matkan aikana ministeri Stubb tapaa Tatarstanin tasavallan presidentin Rustam Minnihanovin ja avaa yritysfoorumin yhdessä pääministeri Ildar Halikovin kanssa. Ministeri keskustelee myös Kazanin pormestarin Ilsur Metšinin kanssa, vierailee YIT:n rakennustyömaalla ja luennoi Kazanin federaatioyliopistolla. Matkan aikana järjestetään myös talouskomission alaisen Suomen ja Tatarstanin työryhmän 10. juhlakokous.

Lisätietoja: ministerin erityisavustaja Lauri Tierala, puh. 040 841 7141, lähetystöneuvos Marja Liivala, Venäjän yksikkö, puh. 050 401 6135

Matkalle osallistuvat yritykset:

Beneq, Borealis Polymers, Chematur Ecoplanning, Idman Airfield Lighting, Industri-Textil Job, Kaukomarkkinat, Koja, Konecranes, KPA Unicon, Meconet, Picosun, Raute, Steamrator, Tampereen Tiivisteteollisuus/TT Gaskets, Wärtsilä, Honkarakenne, Visilla Talot, YIT, Finnish-Russian Cross-Border University/CBU, Edustroi Finland/Finedu Foundation, Lappeenranta University of Technology, Cleantech Finland, FinNode, Finnvera, Finpro, Joensuu Science Park, Spinverse, Tekes, Wirma Lappeenranta, Figen, Caviar Empirik

 

Tämä dokumentti

Päivitetty 16.1.2013

Takaisin ylös