Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Edustustojen raportit, 23.10.2012

Suomi panostaa Afrikan markkinoille

Vienninedistämismatka Etelä-Afrikkaan ja Namibiaan 5.–9.11.2012. | Suomi panostaa tulevina kuukausina historiallisen paljon vienninedistämismatkoihin Afrikan-markkinoille. Ministeri Stubb johdattaa tulevan puolen vuoden aikana Afrikan mantereelle kolme yritysdelegaatiota. Ensimmäinen matka suuntautuu Etelä-Afrikkaan ja Namibiaan marraskuun alussa.

Johannesburg on maailman nuorimpia suurkaupunkeja ja siellä sijaitsee mm. Afrikan suurin pörssi. Kuva: Martin MunjjekeJohannesburg on maailman nuorimpia suurkaupunkeja ja siellä sijaitsee mm. Afrikan suurin pörssi. Kuva: Martin Munjjeke

Suomi panostaa tulevina kuukausina vahvasti yritysten viennin ja kansainvälistymisen edistämiseen (VKE) Afrikan markkinoilla. Historiallisen suuret panostukset Afrikkaan johtuvat yhtäältä siitä, että Afrikan markkinat ovat juuri nyt suuressa murroksessa, ja toisaalta siitä, että suomalaisyritykset etsivät parhaillaan aktiivisesti uusia kasvumarkkinoita.

Afrikkaan tehdään tulevan puolen vuoden aikana kolme VKE-matkaa. Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb johdattaa ensimmäisen yritysdelegaation Etelä-Afrikkaan ja Namibiaan marraskuun alussa. Joulukuun alussa hän matkustaa yritysdelegaation kanssa Algeriaan ja Libyaan. Toukokuussa 2013 ministeri Stubb ja kehitysministeri Heidi Hautala tekevät yritysdelegaation kanssa yhteismatkan Tansaniaan ja Sambiaan.

Afrikan talousveturi ja Suomen ystävä

Marraskuun matka 5.-9.11. on tiivistahtinen kierros Etelä-Afrikan tasavallassa ja Namibiassa. Matkakohteina ovat Johannesburg, Pretoria, Windhoek ja Kapkaupunki. Finpron kokoamaan Team Finland -yritysdelegaatioon osallistuvat yli 20 suomalaisyrityksen edustajat, jotka edustavat suomalaista liike-elämää laaja-alaisesti – koneenrakennuksesta koulutukseen. Bonuksena matkalle mukaan lähtee suomalainen keittiömestari, jonka ansiosta esille pääsevät myös moderni suomalainen ruoka ja puhtaat suomalaiset raaka-aineet.

Etelä-Afrikka on mantereen talousveturi. Namibia puolestaan on Suomen pitkäaikainen ystävä. Molemmat ovat suomalaisyritysten kannalta erittäin kiinnostavia kohteita.

Lisää uutisia ennen matkaa, sen aikana ja sen jälkeen sivustollamme www.kauppapolitiikka.fi.

Päivitetty 25.10.2012

Takaisin ylös