Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 6.9.2012

”EU – Russia trade and economic relations: WTO accession and beyond” -seminaari

Venäjästä tuli elokuussa Maailman kauppajärjestö WTO:n jäsen. Mitä ovat jäsenyyden konkreettiset vaikutukset yrityksille Suomessa, muualla EU:ssa ja Venäjällä? Korkean tason puheenvuoroja ja asiantuntijoiden paneelikeskustelua voi seurata suorana lähetyksenä ja keskusteluun voi osallistua Twitterissäperjantaina 7. syyskuuta 2012.

Millainen jäsen Venäjästä tulee Maailman kauppajärjestöön? Miten kehittyvät EU:n ja Venäjän kahdenväliset kaupallistaloudelliset suhteet Venäjän WTO-jäsenyyden jälkeen? Mitkä ovat yksityissektorin odotukset ja tärkeimmät Venäjän kauppaa koskevat kysymykset?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin esitetään näkemyksiä ja vastauksia ulkoasiainministeriön ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n järjestämässä korkean tason seminaarissa ”EU – Russia Trade and Economic Relations: WTO Accession and Beyond” perjantaina 7. syyskuuta 2012.

Seminaaria isännöi Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb. Muina puhujina esiintyvät kauppakomissaari Karel De Gucht sekä Maksim Medvedkov Venäjän talouskehitysministeriöstä. Medvedkov oli Venäjän WTO-pääneuvottelija.  Paneelikeskustelijat ovat korkean tason elinkeinoelämän ja virkamiehistön edustajia Venäjältä, komissiosta, Suomesta ja muualta EU:sta.

Tilaisuus on englanninkielinen (tulkkaus englanti-venäjä-englanti). Tilaisuutta voi seurata suorana verkosta alkaen kello 10.00 ja myöhemmin videotallenteena. Tilaisuus päättyy klo 12.50.

Keskusteluun voi osallistua Twitterissä hashtagilla #EURussiaWTO. Paneelikeskustelun aikana käytössä on Twitterseinä. Kommentteihin ja kysymyksiin voi siis saada panelisteilta vastauksia.

Päivitetty 7.9.2012

Takaisin ylös